Witam serdecznie, dysponuję kwotą ok 12 tysięcy złotych/ + - 2 tysiące. Chciałbym się dowiedzieć, spytać o poradę jakie wybrać autko. Nie ukrywam że jestem dość młodym kierowcą (prawko mam od roku) i szukam autka z nowszej generacji (z klimatyzacją, itd...) niezawodnego pod względem technicznym, w miarę mocnego (jakieś 100 KM) i mało palił. najlepiej diesel. Czy ktoś może zaproponować jakieś sensowne autko w tym przedziale cenowym?
[ Dodano: 20 Wrzesień 2010, 22:16 ] Co powiecie na temat Hyundaia Coupe??
Faktycznie, E36 1.8is jest demonem szybkości przy Hyundaiu Coupe Nawet pewnie nim nie jechałeś nigdy Wg. mnie to lepszy wybór od BMW, jest przede wszystkim o wiele bardziej atrakcyjny stylistycznie. E36 już jest strasznym przeżytkiem, takim dupowozem którego pelno na ulicach, jak konkurentów z tych lat, a HC jest mało i robi nadal wrażenie - niewielkie - ale robi
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Tyle, że E36 coupe nie udaje sportowego auta i da się od biedy tam usiąść z tyłu, spróbuj tego samego w HC. Wygląd to kwestia gustu, dla mnie HC ma zbyt delikatną "damską" linię, wolę E36, a cała reszta przemawia za BMW, no może jeszcze rocznik lepszy będzie w HC.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Automotive Brand Contest - nagrody dla Renault Renault otrzymało 5 nagród w trakcie ceremonii otwarcia Salonu Samochodowego we Frankfurcie w ramach tegorocznej edycji konkursu AUTOMOTIVE BRAND CONTEST. Wyróżnione zostały stylizacje nadwozia modeli Clio, ...
Lepiej chyba kupić dobre e36 za 12 niż szukać okazji golfa który nie wiadomo co ma ukryte w sobie.
Co do HC to faktycznie jest to damskie auto również moim zdaniem.
Ale mówisz że szukasz taniego w eksploatacji i bardzo mało palącego.
Zadbane e36 w sekwencji nie było by złe ale i poszukajmy alternatywy.
Może carisma w gazie, almera jakaś,accord,dobry passat b4
Ja polecam z kolei Hondę Civic VI . Za tą kasę dorwiesz 10 letni egzemplarz w idealnym stanie:
Samochód ma ładną usportowioną linię i estetyczne, komfortowe wnętrze, posiada klime i wszelkie bajery. Silnik pięknie brzmi. Nie psuje się, mało pali (w trasie ok 6 litrów), a do tego jest całkiem dynamiczny i co najważniejsze doskonale się prowadzi. Silniki Hondy słyną z doskonałej ekonomii, mocy i żywotności w stosunku do niskiej pojemności. Szukaj wersji z silnikiem VTEC 1.6 126 KM, a jeśli nie potrzebujesz aż tyle mocy i chcesz bardziej zaoszczędzić, to kup 1.4 75 KM i wymień uszczelkę pod przepustnicą - koszt całej roboty w serwisie ok 100 zł a odblokujesz dodatkowe 15 KM, w sumie będziesz miał 90.
Jeśli zaś szukasz czegoś bardziej oklepanego i brzydszego, ale naprawdę niezawodnego, to poszukaj Toyoty Corolli. Auto niezbyt ładne, ale za to nie do zajechania.
Diesla nie kupuj - obecnie ON nie jest tak tani jak kiedyś, a musisz liczyć się z wysokimi kosztami naprawy w przypadku awarii np. turbosprężarki.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.