Auto w przedziale cenowym 20-30 tys.

27 Sty 2015, 15:52

A taka furka z wyposażeniem Business?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??
Co sądzicie o tym silniku?

* Oczywiście przy założeniu, że auto nie jest bite a kilometrówka potwierdzona przez ASO.
Martinos
Początkujący

Auto: Renault Laguna III PH2
Silnik: 2.0 dCi 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

27 Sty 2015, 17:32

Nie 1.5.. silnik może strzelić po 150 tysiącach albo i mniej..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Sty 2015, 17:38

Jedyny godny uwagi diesel w Renault to 2,0dCi. Dostaniesz z nim np. Lagunę III
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

27 Sty 2015, 21:56

No to jeszcze coś takiego:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Martinos
Początkujący

27 Sty 2015, 22:06

trochę jeszcze podołuję ale nie do końca :mrgreen:
benzyniak 1,6/120KM w Peugeocie ma problemy ze zmiennymi fazami rozrządu
diesel 1,6 jest ok tylko trzeba pilnować smarowania turbiny, bo może zatykać się kanał olejowy do turbo
Peugeot 407 ma delikatny zawias i kapryśną elektrykę
Dobra Astra J to kwestia 40tys. zł, bo te tańsze z reguły po flocie. Lepiej szukać wypasionej Astry H.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

27 Sty 2015, 22:29

dzida napisał(a):trochę jeszcze podołuję ale nie do końca :mrgreen:

dziś wyjatkowo delikatnie ze mną postąpiłeś :D

Astra tak z ciekawości poszła ale Peugeoty jadę jutro obejrzeć. Peugeoty lubię, mam jednego i jestem zadowolony stąd moje skrzywienie :P

1. Fajnie wygląda. Ciekawy jestem w jakiej jest formie. Bardziej boję się stanu skrzyni itp. zastanawiam się też jak wygląda spalanie.
2. 308 ponoć jest na 100% niebita i serwisowana. Ale pedant ponoć w niej nie jeździł. Widać np. po siedzeniach. Chyba wypalone od fajki, nie?
3 407 jestem ciekawy ale wolałbym tę 308 :wink:
Martinos
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Opel Astra OPC - najmocniejsza Astra w historii
    Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie miała miejsce światowa premiera wysoce wyczynowej wersji Astry GTC, czyli nowej Astry OPC. Benzynowy silnik modelu OPC z bezpośrednim wtryskiem paliwa i turbodoładowaniem, ...

28 Sty 2015, 17:50

308 to dobry samochód ale z dieslem. Benzyniaki są takie sobie.
W 2. może być ta największa czarna plama wypalona fajką ale resztę spokojnie można wyprać
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Sty 2015, 22:02

Byłem dziś oglądać tę 308.
Auto odpicowane, nawet opony wyczysczone. :D Sprzedawaca nawet nie ukrywał, że auta przed wystawieniem przechodzą gruntowne czyszczenie. A jeśli jest to konieczne to i nawet poprawki lakiernicze. Jest pełna fakturka + gwarancja na 6 m-cy m,in. na silnik i skrzynię.
Tu chyba tego nie było bo miejscami (krawędzi drzwi itp) porysowane. Dziwne ale uato stało na kapciu :? zresztą na placu było kilka takich przypadków.
Autko fajne ale w tej cenie widziałem w dużo lepszym stanie.
I to co najwazniejsze. Po odpaleniu pojawił się komunikat, że coś jest nie tak z silnikiem :unsure: ale Pan mi wytłumaczył, że to z tego względu, że auto długo stoi i postają różne błędy :/ Odpuściłem.
Martinos
Początkujący

29 Sty 2015, 19:33

założę się, że ta gwarancja na silnik i skrzynię to pic na wodę z pełną ilością zastrzeżeń :D
po co odpicowywać auto, a potem nie napompować koła...
Martinos napisał(a):auto długo stoi i postają różne błędy

co najwyżej mógł być błąd o słabym akumulatorze - coś gość kręci
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Sty 2015, 22:59

OK ale słaby akumulator chyba nie powoduje wyświetlenia komunikatu, że coś jest nie tak z silnikiem, nie? :/

No 308 SW we Wrocławiu i okolicach widziałem chyba wszystkie. :D

Znalazłem jeszcze komis kolo Poznania --> choć ten region to zagłębie magików samochodowych z tego co czytałem w necie:/ Nie wiem czy 200km warto dymać w weekend.
Ale jest coś co mi się podoba (nawet kolor mój ulubiony) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oraz Laguna, którą polecałeś [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oraz autko starsze, tańsze ale które wiele osób poleca: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Martinos
Początkujący

29 Sty 2015, 23:13

Martinos napisał(a):OK ale słaby akumulator chyba nie powoduje wyświetlenia komunikatu, że coś jest nie tak z silnikiem, nie?

to już trzeba byłoby się wgłębić w instrukcję i specyfikację

Peugeot nawet ładny tylko nie wiem czy widziałeś, że nieopłacony
Laguna ciekawa ale gość nie wie co sprzedaje, bo w ogłoszeniu jest 150KM, a w opisie 180KM. Wg mnie tania jak na taki poziom wyposażenia.
Asterka trochę za tania. Szukaj takiej z wypasem (xenony, navi), bo budżet pozwala na to
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Sty 2015, 23:23

Tak wiem, że nieopłacony. 308SW w tym wyposażeniu i roczniku jak widzę są w przedziale 30-32tys. Trochę mam już rynek przeanalizowany. :naughty:
Laguna fajnie wygląda. Choć wcześniej nie zwracałem uwagi ta ten model dopiero tutaj padła sugestia...
Martinos
Początkujący

29 Sty 2015, 23:25

W Pugach nawet mruga komunikat jak masz słabą baterię w kluczyku :yes: Także może jakaś błahostka ale raczej nie akumulator.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Sty 2015, 23:28

Koniu napisał(a):W Pugach nawet mruga komunikat jak masz słabą baterię w kluczyku :yes: Także może jakaś błahostka ale raczej nie akumulator.

Nie wiem. Moja 206 aż tak zaawansowana nie jest. :naughty: Ale jak zobaczyłem auto na kapciu + komunikat o silniku to zapał spadł mi na wysokośc kostek :/
Martinos
Początkujący

10 Lut 2015, 13:35

Czas na podsumowanie.
Przypominam założenia:
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Po wielu sugestiach z waszej strony oraz tego co widziałem na żywo (giełda + parę sztuk z ogłoszeń) chciałbym coś z tych modeli:
1. Nadal 308 SW 1.6 HDI 112KM - bo mam Peugeota, bo mi się podoba, bo mam zaufanie do tych silników, bo moim zdaniem jest wygodny i pojemny. bo mogę kupić w moim budżecie (+5000zł) auto z roku 2011-2012 Wady: trochę mały wybór (szczególnie w moim regionie) + jak wiekszość francuzów słabo trzymają cenę.
2. Laguna III diesel 2.0. Auto na które zwróciłem po sugestiach z forum. Byłem widziałem. Jest ładny (chyba lubię francuzy), atrakcyjny wygląd wewnątrz, duzo miejsca z tyłu, pojemny bagażnik. Z tego co widzę wiekszość jest bardzo dobrze wyposażona. Odniosłem bardzo pozytywne wrażenia. :yes: Wady: podobnie jak Peugeot słabo trzyma cenę. W moim budżecie (+5000tys.) mogę kupić ciut starszy model w porównaniu z Peugeotem i co za tym idzie też z wiekszym (czasem dużo) przebiegiem.
3. Mondeo MK4, diesel 2.0. Bardzo ładny (klasycznie), sprawia wrażenie solidnego. Również pojemny + sporo miejsca wewnątrz. Zaletą jest to, że o wiele lepiej trzyma cenę niż francuzy. Wada: raczej rocznik 2008/2009, duże przebiegi. Ciężko w tej cenie o fajną wersję np. Titanium.

Co byście brali? 8)
Martinos
Początkujący