REKLAMA
Witam wszystkich jestem nowy na forum i przychodzę tutaj z pewnym problemem. Potrzebne jest mi auto, do lekkiego terenu tj. łąki, pola, lasy. Nie mówię tutaj o jeździe offroadowej, auto ma być do pracy, a praca wymagała będzie wjechania właśnie w taki teren. Może żeby było bardziej przejrzyście wypiszę w punktach wszystko.
Kwota: 13 tyś, ale jeśli trafi się coś naprawdę rewelacyjnego to powiedzmy do max 15.
Warunki które musi spełniać auto:
- Silnik benzynowy, najlepiej a żeby dało się założyć gaz ( wiadomo, oszczędność, aczkolwiek nie wiem czy w autach takich pseudo terenowych zakłada się tego typu instalacje?)
- Napęd 4x4
- Klimatyzacja - warunek konieczny
Właściwie z takich must be, to te dwa punkty.
Do tej pory brałem pod uwagę dwa auta Suzuki Jimny oraz Mitsubishi Pajero Pinin. Chodzi mi własnie o auto tych rozmiarów w podobnym stylu, czy 3 czy 5 drzwiowe bez znaczenia, w zasadzie 3 drzwiowe wersje są mniejsze i nawet to i lepiej. Auto ma służyć tylko do pracy, do jazdy codziennej jest drugie auto. Macie może jakieś jeszcze propozycje?
Powiem szczerze, że Jimny był by extra, ale za takie pieniądze nie znajde auta w dobrym stanie z klimatyzacją. Jeśli chodzi o Pajero to wszystko było by pięknie, bo auto naprawdę ładne, w większości była klima, jest napęd 4x4 ale niestety montowane tam były silniki GLI do których nijak założyć gaz, a 1.8 łyknie trochę paliwa.
Czekam na propozycję i z góry dziękuje