Witam. Stoję przed wyborem kupna pierwszego samochodu. Moje oczekiwania: Co do typu - interesuje mnie sedan,coupe,hetchback. Tylko nie kombi.. Manualna skrzynia(zastanawiam sie nad automatyczna? warto?), disel,benzyna (co do pojemnosci to nie wiem..)Nie chcialbym auta ktore paliloby jak smok..
Budżet 24,500tyś- nie więcej. styl jazdy :dynamiczny; ale bez szaleństw.
Zastanawiam sie pomiedzy BMW E46, Audi A3,A4 B6, Opel Vectra C po lifcie.
szuler95 napisał(a):Witam. Stoję przed wyborem kupna pierwszego samochodu. Moje oczekiwania: Co do typu - interesuje mnie sedan,coupe,hetchback. Tylko nie kombi.. Manualna skrzynia(zastanawiam sie nad automatyczna? warto?), disel,benzyna (co do pojemnosci to nie wiem..)Nie chcialbym auta ktore paliloby jak smok..
Budżet 24,500tyś- nie więcej. styl jazdy :dynamiczny; ale bez szaleństw.
Zastanawiam sie pomiedzy BMW E46, Audi A3,A4 B6, Opel Vectra C po lifcie.
Dziekuję oraz pozdrawiam.
Jakie "trasy" -> Trasa czy miasto???
Jakiego spalania oczekujesz w zł w mieście, a jakiego w zł w trasie. Podaj w złotówkach. Wszystko Ci podpasujemy.
Trasa ok. 6-8l a miasto wydaje mi sie,ze do 8-11 conajmniej. Niestety nie moge podać w złotówkach,gdyż nie jeździłem dużo.. Ma to byc moj pierwszy samochód.
Nie żeby coś ale mogłeś ze zrozumieniem przeczytać poprzednie tematy Poza tym kolega kon wyraził się z aprobatą o Vectrze jedynie o Audi wyraził się nieprzychylnie Do Twoich propozycji dodałbym jeszcze jakąś Toyotkę Corollę ew jakiegoś Puga
Podatek od kupna samochodu – co musisz wiedzieć przed zakupem auta Kiedy kupujesz auto, umowa sprzedaży może zostać objęta podatkiem od czynności cywilnoprawnych, czyli PCC. Nie zawsze jednak będzie trzeba go płacić. Sprawdź, czy obowiązuje Cię podatek od kupna samochodu, ile wynosi, jak ...
Gruba kurtka, rękawiczki, czapka, a bezpieczeństwo jazdy Zimą niskie temperatury zmuszają nas do noszenia grubej kurtki, ciepłych butów, czapki i rękawiczek. Chociaż chroni to nas przed zimnem, jednak w przypadku kierowców znacząco może wpływać na bezpieczeństwo jazdy.
Rozumiem i dziekuje. Jeżeli tak z audi jest to faktycznie wole sobie nia głowy nie zawracać. Mógłby mi ktoś powiedziec więcej na temat vectra c po lifcie? Czy lepiej po prostu szukać juz BMW?
Hej. Obecnie też jestem na etapie poszukiwania (powiedzmy) pierwszego samochodu i już dość sporo na ten temat czytałam. Ogólnie miałam przez pare miesięcy Opla Calibre ale był to o tyle nie udany zakup, że jak rzeczy do naprawy nie miał dużo ale okazało się że buda zaczęła gnić - a z tym już za bardzo na dłuższą metę się nic nie da zrobić - ogólnie nie ma sensu ładować w niego kasę, więc sprzedałam na części. Ja obecnie rozglądam się za czymś nie dużym - bardzo mi sie Honda Prelude podoba, ale niestety małe szanse na znalezienie nie zajeżdżonej. Więc finalnie zawęziłam moje poszukiwania do Hondy Civic lub Mazdy 323f - sporo ich jest, części jeszcze więcej (tanich) a tak poza tym polecano mi też Golfika ale chyba jednak wole te dwa powyższe. Zastanawiam się też nad jakąś osłoną dla mojego nowego pojazdu co by mi się szybko nie rozleciał jak poprzedni - a że mieszkam w domku to zastanawiam się nad garażem - namiotem. Znajomy ma taki i jest zadowolony:)
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.