REKLAMA
Cześć wszystkim!
Poszukuję auta do 35 tysięcy złotych z automatyczną skrzynią biegów. Głównie chodzi mi o sedany/hatchbacki.
Główną użytkowniczką auta będzie moja mama. Głównie dojazd do pracy (60 km w dwie strony), miasto i raz na jakiś czas jakiś dłuższy wyjazd 150 km+ w 4 dorosłe osoby. Rocznie maksymalnie 20 tysięcy kilometrów.
Poszukujemy auta zdecydowanie większego niż dotychczasowe Clio. Po spędzeniu kilku ładnych godzin w Internecie, najczęściej polecanymi autami były:
*Ford Mondeo 2.0 140km (Zauważyłem jednak, że ciężko jest znaleźć w Polsce niezbyt zajechany model, tak do tych 150.000 przebiegu i chociaż 2011-2012),
*Toyota Avensis 1.8 (Ponoć bardzo dobre auto, mało awaryjne, ale też drogie)
*Honda Accord (podobnie jak wyżej).
Po przedstawieniu propozycji mojej mamie, ta stwierdziła, że Mondeo jest trochę za dużo jak dla niej (chociaż sądzę, że gdybyśmy znaleźli dobry egzemplarz to może by się przekonała ). Zacząłem szukać nieco mniejszy aut, ale też w sedanie/hatchbacku. Modele, które wpadły mi w oko to:
*Volkswagen Passat,
*Volkswagen Jetta,
*Opel Insignia,
*Ford Focus (sedan),
*Skoda Octavia.
Które z powyższych aut są godne uwagi, nie wymagają dużych nakładów finansowych i będą rozsądnym wyborem? Czy któreś z nich kompletnie nie współgrają z automatyczną skrzynią biegów?
Dzięki za każdą pomoc!