Auto z napędem na tył!!!

23 Cze 2012, 14:07

Witam!

Borykam się z nie małym problemem, ponieważ mam zamiar kupić w miare tanie auto z napędem na tył tylko i wyłącznie!!! Tanie tzn. 6-8 tysięcy PLN. Przyznam szczerze, że nie będzie to auto do miejskiego lansu a raczej do szybkiego przemieszczenia się z punktu A do B robiąc pare poślizgów pewnie przy tym :twisted: No i tu pojawia się problem, ponieważ nic innego jak E30 1.8is nie przychodzi mi do głowy. Na E36 nie licze bo w tej kasie nie znajde raczej zadbanego egzemplarza. Szukam auta z mocą wstarczającą do tego by zarzucić tym tyłkiem, nie musi to być od razu 200KM bo pewnie bym się zabił :lol:
Czekam drodzy forumowicze na pomoc i pozdrawiam :)
Nikuś
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

23 Cze 2012, 14:21

Tylko to co podałeś przychodzi mi do głowy.... tylko nie is tylko 2.0 r6, może e36 znajdziesz
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

23 Cze 2012, 14:30

Tak przemyślałem sobie troche sytuacje i może w sumie też być coś 4x4 typu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale raczej mocniejsze. To ma być generalnie autko do szybszego poruszania się. Nie patrze na wiek ani przebieg bo i tak to będzie kręcone a w starszych autach z mechaniką sobie poradze więc jakiś wyzwań się nie boję i dalej czekam na propozycje
Nikuś
Nowicjusz

23 Cze 2012, 15:15

[link do oferty na Allegro wygasł] Może takie cuś
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Cze 2012, 20:46

Opel Omega B.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

23 Cze 2012, 21:15

A może ford który ma co trzeba pod maską.Delikatnie mówiąc :wink:
[link do oferty na Allegro wygasł]
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Antyradar samochodowy – co warto wiedzieć?
    Antyradar to urządzenie do wykrywania radarów. Choć używanie sprzętów próbujących namierzyć sygnał sprzętu mierzącego prędkość, jest niedozwolone, istnieją urządzenia, które są całkiem legalne. ...

23 Cze 2012, 21:46

w tym temacie polecam forda sierre znajomy w Gliwicach taką ma chyba 90 koni i zaspawany dyfer i lata jak dziki!! tutaj filmik:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

a jak kupisz taką to juz bedziesz latać:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Możesz kupić zwyczają za 3 tys i ją podrasować za reszte i masz maszynke do zabijania wiewiórek :D
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Rok produkcji: 2001

23 Cze 2012, 21:47

Powiem tak: Mesio jest propozycją idealną ale nie automat. Do takiej jazdy raczej nie preferuje innej skrzyni niż manualna. Omega wydaje mi się za słaba jak na takiego kolosa myślę, że 3.0MV6 jest optymalne jak dla mnie. A Ford niestety odpada ze względu na wygląd. Jak dla mnie jest po prostu brzydki ale dziękuje Wam bardzo za propozycje i czekam dalej na ciekawe pomysły. :)
Nikuś
Nowicjusz

23 Cze 2012, 21:56

no to w tych pieniądzach chyba ciężko... ja bym wolał takiego forda sierre i niejednego zaskoczyć. A poza tym części tanie a jak w coś przywalisz (a na pewno przywalisz:) ) to bierzesz młotek prostujesz i jedziesz dalej a nie płaczesz ze rozwaliłeś super fure.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Rok produkcji: 2001

23 Cze 2012, 22:25

Szczerze to nie myślałem nigdy chyba o tym autku. Aż dziwne, że raptem 90KM pozwala na takie latanie bokiem ;) Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła ta propozycja i na prawdę ją rozważe. A ta czarna 4x4 po prostu piękna. Aż szkoda by mi było ją uszkodzić bo jak sam słusznie stwierdziłeś, prędzej czy później jakaś latarnia albo inny krawężnik wbije się w tyłek.
Nikuś
Nowicjusz

24 Cze 2012, 08:34

Może być jeszcze Polonez albo Fiat 125p i do tego jakiś SWAP :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Cze 2012, 11:02

Tak tylko, że z takim zawieszeniem drzewko gwarantowane :wink: pozatym mosty w polonezie czy fiacie nie wytrzymają dużo
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

24 Cze 2012, 12:56

Utwardzone amory,cięte przednie sprężyny z Poloneza Trucka,tylny resor klepany na płasko + dodatkowe pióro oczywiście zaspawany dyfer,dodatkowo jakieś rozpóry i do tego wywalić co sie da i latasz.
Odnośnie 125p ma sztywniejszą karoserię ale gorzej pod względem silnikowym.
Barol
Awatar użytkownika

24 Cze 2012, 16:20

Jeżeli chodzi o 125 to jest świetna baza na drift auto i idealne auto do swapa silnika z bety
MotoOn92
Początkujący

Prawo jazdy: 16 12 1992
Auto: BMW e38 4.4

24 Cze 2012, 23:03

No panowie nie powiem ale troche Was poniosło z tym kantem i zrobieniem SWAP'a. :D
Jak narazie podoba mi się BMW i Mesio. I pewnie przy tym pozostane, aczkolwiek nie powiem, że bardzo zaintrygowała mnie Sierra. Mam jeszcze trochę czasu więc będe rozmyślał i kombinował co tu począć :lol: Jak jeszcze wpadnie Wam jakiś ciekawy pomysł to proszę się podzielić. Pozdrawiam
Nikuś
Nowicjusz