Auto z niemiec, a tablice..

05 Mar 2012, 18:32

Witam,

mam nadzieję, że możecie rozwiać moje wątpliwości. Mój kuzyn znalazł mi samochód w DE i mi go ma przywieźć. W tym celu chce zakupić żółte tablice. Z tego co mi wiadomo to do niemieckiego urzędu przynosi się umowę, potwierdzenie wymeldowania i mały i duży brief. Urząd podobno wydaje tablice, ubezpieczenie i nowy brief na te tablice. I tutaj moje pytanie. Czy w tym nowym briefie muszą znajdować się moje dane czy mogą to być dane kuzyna/sprzedawcy(jego znajomy)? Nie chciałbym żeby były później kłopoty z rejestracją auta w Polsce. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Pozdrawiam
Marton1000
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus zrobił crossovera UX 250h z… czekolady
    Czy samochód może być słodki? Ależ oczywiście. I do tego wcale nie musi być filigranowym hatchbackiem. Wystarczy, że zostanie zrobiony z czekolady. Właśnie taki jest wyjątkowy UX 250h, którego Lexus stworzył ...