Normalnie tak jak kupuje się samochody.
Trzeba mieć oryg. dowód rejestracyjny i dokument zakupu.
Teraz jeżeli kupujesz od prywatnej osoby to trzeba mieć umowę kupna - sprzedaży i tutaj nie jestem pewnien ale musi być również poprzednia umowa lub faktura zależy jak kupił, aczkolwiek nie wszystkie WK tego wymagają, to jest tak w przypadku jeżeli kupujesz od kogoś kto nie jest właścicielem w dowodzie rejestracyjnym, trzeba dopytać w swoim WK.
Jeżeli kupujesz na fakturę tzw. Rechnung to nie trzeba mieć poprzedniego dokumentu.
Przywozisz do Polski, opłacasz akcyzę, robisz przegląd techniczny (wcześniej montujesz oczywiście silnik) i rejestrujesz.
Swoją drogą to czy jest to opłacalne? nawet jak będziesz to miał za free to koszt przewiezienia i zapewne poprawek bo 31 letnia karoseria idealna nie będzie to nie wiem czy gra warta świeczki
![Szczęśliwy :D]()
Kiedyś widziałem auta które Arab mi chciał za Free oddać bo sobie plac czyścił z jakiś śmieci z pod siatki, i powiem szczerze że mi się tego nawet za free nie opłacało brać...koszt transportu , koszt opłat, koszt doprowadzenia tego do używalności przekraczał znacznie inne egzemplarze na miejscu w Polsce. Ale pakowali wszystko na Afrykę więc to tam poszło.
![Śmiech :lol:]()