Co to za kamerka?

09 Paź 2020, 10:46

Witajcie, zastanawia mnie czy taka kamerka jak na zdjęciu, jest nam w stanie zrobić "zdjęcie" przy przejeździe na czerwonym świetle :?: Te miejsce to akurat Tychy Mikołowska 108
lukasz10112
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 01 06 2016
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam

09 Paź 2020, 17:04

Moim zdaniem nie bo ona monitoruje to co jest przed skrzyżowaniem. Zdjęcie na czerwonym musiało by być potwierdzone w kamerze widocznością sygnalizatora z czerwonym światłem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Paź 2020, 09:08

Przede wszystkim wszelakie urządzenia montowane na drodze, na podstawie których można ukarać kierowcę muszą być koloru żółtego. Każdy fotoradar, kamera monitorująca przejazd na czerwonym świetle musi być żółta. Oprócz tego wcześniej musi być poprzedzona odpowiednim znakiem.
Kamerka na focie, to zwykła kamerka do rejestrowania natężenia ruchu na skrzyżowaniu. Monitoring miejski. Ale nagranie z takiej kamerki może np. posłużyć jako dowód w przypadku kolizji czy wypadku. Policja bardzo często korzysta z nagrań takich kamerek.
Możesz zostać ukarany za przejazd na czerwonym, z nagrania z takiej kamerki, jeżeli np. spowodujesz kolizję albo wypadek na tym skrzyżowaniu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...