Tablice rejestracyjne

01 Paź 2020, 15:28

Witam, w przyszłym tygodniu jadę oglądać Jeepa Grand Cherokee, ma być to auto dla mnie dlatego też chciał bym w nim zamontować tablice rejestracyjne indywidualne. Obecny właściciel korzysta z tych krótszych tablic i zastanawiam się właśnie czy przy rejestracji auta nie będzie problemu abym mógł skorzystać z dłuższej wersji rejestracji.
przemek173
Nowicjusz

01 Paź 2020, 16:39

Nie powinno być problemu bo z tego co wiem to właściciel auta decyduje o tym czy mają to być krótsze tablice :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Paź 2020, 09:23

Rokiko napisał(a):Nie powinno być problemu bo z tego co wiem to właściciel auta decyduje o tym czy mają to być krótsze tablice

Zgadza się. Przy okazji dopowiem, że montowanie krótkich tablic w samochodzie, w którym jest miejsce na duże tablice jest karane - podczas rejestracji podpisuje się oświadczenie, że w samochodzie nie ma miejsca na duże tablice rejestracyjne. I na tej podstawie są wydawane małe. A jak policja podczas kontroli dopatrzy się, że jest miejsce na duże, a ktoś ma małe, to sprawa jest kierowana do sądu za fałszywe oświadczenie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Paź 2020, 09:25

W aucie właśnie za bardzo nie ma miejsca na duże tablice na klapie bagażnika, ale bardzo zależy mi na tablicach indywidualnych stąd te pytanie.
[EDIT] Choć szczerze mówiąc większość aut z tego modelu jeździ z tablicami dużymi i jakoś im się mieszczą. Dorzucam zdjęcie poglądowe jednego z aut wystawionych na sprzedaż, według mnie duża tablica wejdzie tam, więc nie wiem po co użyta była mała (jakby co to nie te auto które jadę oglądać)
przemek173
Nowicjusz

04 Paź 2020, 14:28

Jeżeli bardzo zależy ci na tej tablicy to na pewno gdzieśtam ją wciśniesz :D
malmon3
Aktywny

04 Paź 2020, 19:52

W Jeep Grand Cherooke generalnie jest miejsce na normalną, dużą tablicę. Chyba, że jest to auto sprowadzone z USA, wtedy jest miejsce na małą. Musisz się przyjrzeć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie holować samochód osobowy?
    Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...
    BMW 1602 Electric (1972) - samochód elektryczny
    Począwszy od 1969 r. BMW skonstruowało dwa eksperymentalne pojazdy na podstawie BMW serii 02 w celu przetestowania właściwości napędu elektrycznego w praktyce. Funkcję manualnej skrzyni biegów przejął silnik bocznikowy ...