Auto za 20-25k

16 Wrz 2020, 23:21

Witam tak jak w tytule szukam auta za 20-25k dla malej rodziny 2+1 . Auto będzie użytkowane w 90% w mieście ewentualnie od czasu do czasu wypad z rodzina za miasto także myślę ze diesel odpada. Zależy mi na aucie w miarę bezawaryjnym tanim w eksploatacji. W tej chwili jeżdżę Meriva a , średnio 5-8 tyś km w roku. Myślę ze jako uniwersalny samochód do miasta sprawdzi się kompakt. Zaciekawił mnie fiat bravo 1.4 t-jet 120 km boje się jednak o jakość wykonania oraz trwałość. A może w tym przedziale cenowym znajdę coś ciekawszego?
Kronos
Obserwowany

17 Wrz 2020, 11:49

Jak nie jesteś ograniczony rocznikowo to myślę, że warto wziąć pod uwagę Aurisa 1.6 Valvematic. Druga opcja to Astra J bo w tej cenie już coś znajdziesz.
Kronos napisał(a):Myślę ze jako uniwersalny samochód do miasta sprawdzi się kompakt. Zaciekawił mnie fiat bravo 1.4 t-jet 120 km boje się jednak o jakość wykonania oraz trwałość. A może w tym przedziale cenowym znajdę coś ciekawszego?
Myślę, że będzie więcej ciekawszych aut ale na pewno trochę starszych bo jednak tu jeżeli chodzi o stosunek roku do ceny to Bravo będzie na całkiem dobrym poziomie przy kupnie. Jeżeli podoba ci się to auto to warto się nim przejechać zobaczyć czy faktycznie pasuje do Ciebie i dopiero wtedy decydować.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Wrz 2020, 15:41

Same bravo podoba mi się średnio ale jest młode rocznikowo. Aurisa ma teść co prawda diesla ale bardzo chwali. Zależy mi bardziej na tym żeby samochód był w miarę bez awaryjny gdyż zwiążę się z nim na dłużej. Astra j bardzo fajne auto ale dość ciężko poniżej 25tys z benzyną bez dużego przebiegu.
Kronos
Obserwowany

17 Wrz 2020, 18:04

Raczej niewielu kupowało auto w salonie żeby robić nim 5-8k rocznie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013
    2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...