REKLAMA
Hej!
Za jakiś czas będę rozglądał się za samochodem do 15 tyś zł, mam już swój typ, jednak mam do Was kilka pytań, bo nie wiem czy to odpowiedni wybór.
Ogólnie to szukam samochodu, który będzie dynamiczny (tak żeby swobodnie wyprzedzać), nie będzie dużo palił no i będzie taki troszkę zdroworozsądkowy bo nie chcę później pakować ogromnych pieniędzy w naprawy. Chciałbym mieć też w miarę ciszę w środku. Rocznie będę pewnie robił jakieś 15tys km, 2 razy w tygodniu jakaś trasa 60km no i czasem wyjazd do sklepu. Odnośnie miejsca w środku to będę jeździł raczej sam, czasami będą takie sytuacje, że będę jechał miał np. 3 pasażerów, ale to rzadko.
Tak więc mój typ to astra h gtc 2.0t + gaz, tylko mam kilka wątpliwości odnośnie tego auta. Otóż boję się trochę spalania, bo jednak to już spora pojemność no i do tego z turbo i jak będzie mi palił strasznie dużo to wolę już kupić coś innego, bo co z tego jak będę miał 200km jak będę jeździł np. do 2,5tys obr./min żeby nie robić wiru w baku. Druga kwestia jest taka, że nie wiem jak wygląda sprawa z awaryjnością no i do tego ten silnik podobno lubi olej.
Jak myślicie, to dobry wybór? Czy lepiej wybrać np. 1.8 140km, albo jakiegoś diesla? Chciałbym mieć tą dynamikę i nie martwić się o bardzo duże spalanie. No i jak w takiej astrze wygląda kwestia hałasu w środku? Da radę jakoś ją wyciszyć, żeby było lepiej no i czy np. w przypadku diesla będzie głośniej niż w benzynie?
Podpowiedzcie mi, brać tą astrę? Czy może polecicie jakieś inne auto? Jestem otwarty na propozycje