Auto za ok. 3000 zł

09 Lis 2014, 12:18

Nie koniecznie Golf musi być wymęczony. Jesli są zadbane to obydwa są dobrymi autami.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

09 Lis 2014, 13:25

Passat z linku na poprzedniej stronie wygląda dość ciekawie a przy tym jak na takie wyposażenie nie jest drogi, ciekawe jak tam spód wygląda i uszczelniacze zaworów - bo to jedna z częstszych usterek tych silników, z innych do tej kwoty jedynie na myśl Lanos przychodzi, ewentualnie jakaś Laguna jakby się coś udało znaleźć.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Lis 2014, 11:03

Mam nadziej, że założyciel nie ma nic przeciwko temu jak się podepnę pod temat. Jestem kobietą i jak na kobietę przystało kompletnie nie znam się na samochodzach. Szukam auta do 3000 zł z okolic Wrocławia. 4/5 drzwiowe na gaz z silnikiem najlepiej do 1,4 zeby jeszcze załapać się na niższe opłaty OC. Potrzebne głownie by dojeżdzać do pracy ok 15 km w jedną stronę. Zalezy mi na aucie w które nie będę musiała już na początku włozyć 1000 zł na naprawe i które rano będzie tak miłe i odpali. Szukałam troche w ogłoszeniach ale troche boje sie brać w ciemno zwlaszcza, ze nie mam nikogo znajomego co pomoglby mi w poszukiwaniu i obejrzeniu. Ostatnie auto ktore kupilam juz na nastepny dzien nie odpalilo i umarlo ;/
roza158
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 12 2003
Auto: Nie mam

25 Lis 2014, 11:18

Może coś z tych?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko ten brak wspomagania.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lis 2014, 11:55

a coś takiego ? co o tym sadzicie ?
roza158
Nowicjusz

25 Lis 2014, 13:14

Tylko nie 1.4,ten silnik kompletnie nie nadaje sie do tego auta i wcale nie jest taki ekonomiczny jak to pisze w ogłoszeniu przez to że trzeba go wysoko kręcić żeby jakoś jechał i do tego dochodzi bardzo stary gaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczepne opony i sprawne hamulce - samochód do driftu
    Żadnego auta driftingowego nie można nazwać profesjonalnym, jeśli nie jest wyposażone w dobre opony. A najlepsi drifterzy na ogumieniu nie oszczędzają. Na zawodach korzystają tylko z nowych opon i to nie byle jakich - najczęściej ...

25 Lis 2014, 15:56

Zobacz na te
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (mój faworyt)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (przedni zderzak do wymiany)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Lis 2014, 08:30

a co sądzicie o tym?
roza158
Nowicjusz

26 Lis 2014, 08:37

Prosiłaś o linki.. Dostałaś.. To teraz jedź obejrzeć te auta..
Siena to 1.4 więc taki sobie silnik
Koniu
Forumowicz VIP

26 Lis 2014, 11:27

Zastanawia mnie ta Siena,niby 1.4 to największy niewypał w tych autach a z opisu wynika że auto od nowości jest w jednych rękach więc musiał służyć raczej bezawaryjnie. Druga sprawa kto mądry robi przegląd i opłaca auto na rok żeby zaraz potem sprzedać? Trzecia sprawa to już troche stary gaz.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2014, 11:41

Na necie sama Siena ma całkiem niezłe opinie jako mało awaryjny ( wyjatek alternator ).
Na moje oko albo facet ma jakies problemy ( bo wystawia jeszcze na sprzedaz lokal i inne auto: [link do oferty na Olx wygasł] )
Jak rozmawiałam z facetem to on cały czas jeździ tym autem wiec może po to mu przegląd był potrzebny... Umowilam sie z nim na jutro zobaczymy co powie. Tylko też nie potrafił mi odpowiedzieć czy auto na pasku czy na rozzadzie i jak dlugo ma wbita homologacje :D
roza158
Nowicjusz

26 Lis 2014, 13:42

No 1.4 to niestety najbardziej awaryjna jednostka z całej reszty (problemy ze smarowaniem wałka rozrządu).
Homologacja jest zawsze ważna na 10lat wiec w tym przypadku będzie ważna do 2018roku.
Rozrząd w 1.4 jest na pasku.
Sprzedający raczej nie ma żadnych problemów sądząc po opisie w ogłoszeniu Pajero "Możliwa zamiana na mieszkanie lokal lub działkę opolskim lub dolnośląskie mogę dopłacić inne propozycje może być tańszy samochód" na początku zaleciało mi troche nawet handlarzem.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lis 2014, 13:53

Moim zdaniem to handlarz.. A jak nie to Siena mogła mu służyć jako auto do tłuczenia
Koniu
Forumowicz VIP