Auto za około 4 tyś

19 Sie 2008, 12:10

z tymi cenami to troszke przesadziles jesli chodzi o pewne sztuki ale w tysu sie powinno miec jakis wybor - tak mi sie wydaje co do dynamiki to tico jest znacznie ciekawsze niz matiz ale ogolnie matoz jest pozytywnym samochodzikiem tyle ze osiagi i spalanie ma gorsze niz sej uno czy tico
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

0

19 Sie 2008, 12:20

Gdybym ja miał wybór w tej cenie to biore tico. bez dwóch zdań.
jeszcze by mi na porządne wrotki starczyło 8)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP
0

19 Sie 2008, 14:32

Ja tam bym w życiu nie kupił takiego gówna, już lepiej coś 2 lata starszego, co można nazwać samochodem. Sam za swój w bdb stanie dałem 4 koła i w życiu bym się nie zamienił na żadne tico.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

20 Sie 2008, 10:10

Ja polecam Swifta. Mało awaryjny nawet, dynamiczny i części tanie. W tym przedziale cenowym na części trzeba zwracać uwagę bo bez napraw się nie obejdzie, przynajmniej drobnych
spawasz?
kamień?
kocioł?
wartopisac
Nowicjusz

0

21 Sie 2008, 01:32

Bierz Calibre !! ja tez mialem mankament co kupic do 4 kafli i wzialem Calibre i sie nei psuje

a jazda....mmmmm....jak wchodze do garazu to mam banan na gebie jak wchodze do garazu :D jak widze jej zły pysk :D

aa i bierz jak cos wersje 2.0 8v (podobno mniej bezawaryjne

222km/h max predkosc :D a jak sie prowadzi :D:D hoho jak przyklejona do jezdni :D
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów
0

21 Sie 2008, 06:52

może to będzie trochę odbiegać od tematu ale spróbuj poszukać za granicą.
Ja byłem jakiś czas w Holandii. Tam za 1000 Euro można kupić dobry samochód w świetnym stanie, który w Polsce byłby warty ok 6-7 tys Zł.
Zatem moim zdaniem warto rozejrzeć się za naszą zachodnią granicę:)
©™_PABLUS_®
_PABLUS_
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża/Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata
    Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...
    Tramwaj w ruchu drogowym
    Działania na rzecz poprawy komunikacji dotykają różnych środków transportu. W ostatnich latach do łask wraca transport tramwajowy. Przez wiele lat przesunięty na drugi plan, teraz jest mocno rozbudowywany. Tramwaj, ...

21 Sie 2008, 08:40

Z tą calibrą to żarcik chyba miał być?

Co z tego, że kupi 2-3 tys taniej jak koszty sprowadzenia mu tyle wyjdą? a zachodu co nie miara.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

21 Sie 2008, 10:08

cali 8v spoko auto ale zero tuningu - klasyk .. taka mi sie podoba ale bym wolal coupe ale drozszy a do 4 to zamiast cali predzej bym na tico cc uno inne sie nastawial potrzeby i wymagania rozne sa i tyle
Manfred
Aktywny

0

21 Sie 2008, 15:09

[link do oferty na Allegro wygasł] - może coś takiego, z klasą :P
robaczek
Nowicjusz

0

21 Sie 2008, 16:48

no ciekawe auto pytanie jaki stan bo wydaje mi sie ze takie volvo to raczej solidne auto
Manfred
Aktywny

0

21 Sie 2008, 19:46

to Volvo pewnie nie jest jakieś idealne, ale pokazuje, że można kupić niezłe Volvo za małą kasę.
myślę, że za takie 4000zł spokojnie znalazłaby się 440 w bardzo dobrym stanie, jak nie w idealnym :P
ale, ciężko znaleźć taki egzemplarz. tak czy siak, warto się takim samochodem zainteresować. w końcu, to Volvo ;)
robaczek
Nowicjusz

0

21 Sie 2008, 20:50

Ten gosciu co napisal ze CC 1.1 ma v-max 150 to mnie ale rozmieszyl xD
Odrazu widac ze jest znawca tematu, ale mialem niezly ubaw :D
Przy sportowym chipie golfy 1.8 padaly, no ale Twoje auto ma pewnie problem z 1.3 i masz kompleksy xD
Pzdr
Taczer90
Nowicjusz

0

21 Sie 2008, 22:42

No ja tylko podałem dane fabryczne, nawet jak wyciągnie więcej jak 150km/h to i tak strach jechać. Po czpipje to sobie możesz, ja mówię o serii. Tak, czy inaczej, już pisałem, że takie gówienko wciągam w każdych warunkach :) Kompleksów żadnych nie mam, a że niektórych prawda zabolała...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

23 Sie 2008, 20:58

Dzięki wszystkim za rady, ale napisałem, że niektóre typy samochodów mnie nie interesują, skrajności które wymieniliście: żelazko, cienias( za małe i jak już pisałem chciałbym mieć trochę większe szanse na przeżycie niż 0% w razie nie daj boże czegoś) oraz calibra 2.0(gdybym miał kasę na utrzymanie takiego samochodu....),nie chce aby samochód miał nie wiadomo jakie odejście, chodzi mi o to abym był w stanie bezpiecznie wyprzedzić TIRa na trasie i abym swoją wolną jazdą nie wkurzał innych kierowców, chciałbym kupić auto ze stosunkowo małym silnikiem 1.0-1.5, interesują mnie samochody kompaktowe i segmentu B, hatchback jest typem nadwozia, który preferuje( chociaż nie wykluczam innych typów(oprócz dużego kombi) . Wasze opinie nadal nie odwiodły mnie od chęci zakupu polówki, ale gdyby przydarzyła się okazja to również rozważałbym samochody wymienione przez Was( np uno, swift, golf). ostatnio zarobiłem trochę pieniędzy i kwota jaką mogę przeznaczyć na samochód oscyluje w granicach 4,5 - 5 tysięcy złociszy. Jak macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje to może udam Wam się nakłonić mnie do zmiany zdania....
mat1
Nowicjusz

0

23 Sie 2008, 21:35

Nawet bez chipa cinkuś miał niezły pociąg xD
za moim bravo mógłbyś dym łapać tym swoim 1.5 xD
Taczer90
Nowicjusz

0