Auto za około 4 tyś

26 Sie 2008, 22:12

No dobra, wielkie dzięki, utwierdziłem się w przekonaniu, że dobrze wybrałem. Jednak uważam, że zawsze lepiej pięć razy się zastanowić( tj. popytać się na forum, obejrzeć samochody itp.) niż później kupić jakieś g...o.

Tylko pozostaje mi się zastanowi czy lepiej kupić polo II z końca produkcji w b.dobrym stanie czy POLO III z początku za 5 tyś.
mat1
Nowicjusz

0

26 Sie 2008, 23:56

Za te pieniądze kieruj się stanem technicznym pojazdu, mniej modelem. Kociub - ja za swojego accenta dałem właśnie 4 tys. w bdb stanie, model sprawdzony i dobry, bo rodzinka 2 takie miała :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0

27 Sie 2008, 01:20

zależy co kto lubi, widzisz Ty sprawdziłeś hyundaia i byłeś zadowolony ( ja mam wiele przeciwwskazań), a ja sprawdziłem Peugeoty, do których Ty masz pretensje :)
kociub
Początkujący

0

27 Sie 2008, 18:51

No ja miałem dobre w tej cenie, ale szybko poszedł. Audi 80 1,8 z gazem. Autko dynamiczne i zarazem oszczędne. 115km było czym wyprzedzać. Napraw trochę było, ale części tanie. Większość sam robiłem z pomocą kolegów mechaników także ok. Pomyśl o takim aucie. Naprawdę fajne auto. Ale sprzedałem bo chcialem miec cos lepszego. Teraz szukam moze focusa albo vectre.
frykar
Nowicjusz

0

30 Sie 2008, 00:29

Ja bym wybrał nowszy model, jakby nie było to zupełnie inna liga...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP
0

03 Wrz 2008, 11:21

Witam wszystkich!
Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego samochodu. Budżet jakim dysponuje to 4000 zł ;). Chciałbym aby auto było ekonomiczne a silnik miał pojemność do 1.7. Przejrzałem parę wątków na forum i wybrałem takie typy samochodów:

1 Mazda 323f I generacja silnik 1.6 16V (tylko słyszałem że sporo palą)
2 Astra I
3 Seat Ibiza
4 Peugeot 405
Chosen
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Osoby z niepełnosprawnością na drodze
    Osoby z niepełnosprawnością posiadają w ruchu drogowym szczególne prawa, z czego wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy. Chodzi nie tylko o specjalne miejsca parkingowe, lecz także o możliwość przekraczania ...

03 Wrz 2008, 13:19

Mazda będzie najlepszą opcją, ale jak chcesz ekonomiczniej to lepiej wybrać civic stary 1.5. Astra będzie durszlakiem prawdopodobnie, możesz też pomyśleć o golf2.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

03 Wrz 2008, 19:01

jeszcze mam do wyboru golfa III 1.4 z 1991 roku. A orientujesz się jakie będzie mieć spalanie ta mazda a jakie ma ta honda?
Chosen
Nowicjusz

0

07 Wrz 2008, 22:57

To mój pierwszy post na tym forum więc przede wszystkim witam wszystkich...

tak się składa, że też zastanawiam się nad samochodem w okolicach 4 tyś...
autor tematu, na który się tak wprosiłem wspomniał (na samym początku) o vw polo II ale w sumie zostało to autko pominięte...
zastanawiam się dlaczego...;) spełnia wszystkie, określone na wstępie wymagania, a 4tyś to raczej górna granica jeśli chodzi o polo z roku np. 92,

np to-> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

byłbym wdzięczny za jakieś komentarze dotyczące ogólnie vw polo, bo jak na razie to nie znalazłem dla niego alternatywy w tym przedziale cenowym (tico, cc - odpada, ew. uno, ale vw to vw ;) ), chociaż nie ukrywam, że znawcą nie jestem ;)... w końcu dlatego piszę tego posta ;)...
eroico
Nowicjusz

0

08 Wrz 2008, 01:16

W tym przedziale, przy odrobinie szczęścia wyrwiesz accent dobry. Do tego możesz poszukać golf2, ew. starego japońca jakiegoś. Pony też spełni kryteria. Aczkolwiek polówka nie jest złą opcją. Jak chcesz koniecznie znaczek VW to kup polo/golf2, ale to już będą naprawdę stare samochody.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

08 Wrz 2008, 01:43

heh...moim zdaniem

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

zadne polo czy accent nie bedzie sie rownal z czyms takim :)
no i do 4 tysiecy nie znajdziecie mi lepszego auta ;] a jesli tak to stawiam browca;]
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów
0

08 Wrz 2008, 01:46

Każdy ma inny gust... Bez gazu to już spali sporo, a w gazie to dynamika siada i inne problemy, więc ja bym dyskutował.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

08 Wrz 2008, 01:53

jesli chodzi o dynamike to raczej taka ibizka 1,6 objedzie takei polo czy accenta ;] wkoncu 75 koni ^^ + taka małą buda . a jesli o sprawy techniczne powodowane LPG... hmmm zawsze mozna przelączyc na benzyne ;] ale moim zdaniem gaz tak bardzo nie szkodzi....
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów
0

08 Wrz 2008, 10:21

Accent 1.5 na pewno nie objedzie, może 1.3. W gazie nie objedzie ani jednego ani drugiego. Nie wiem jak się sprawa ma z polo, ale tam seryjnie chyba nie było mocnych silników.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

08 Wrz 2008, 11:10

wdz_ napisał(a):jesli chodzi o dynamike to raczej taka ibizka 1,6 objedzie takei polo czy accenta ;] wkoncu 75 koni ^^ + taka małą buda . a jesli o sprawy techniczne powodowane LPG... hmmm zawsze mozna przelączyc na benzyne ;] ale moim zdaniem gaz tak bardzo nie szkodzi....

jechałeś kiedyś accentem?? powiem Ci tylko tyle że z cordobą z tym silnikiem polonezem szedłem równo i gdzie tu teraz do accenta , stawiam że te twoje KALI by kupe zrobiło przy accencie :lol:
papa
Początkujący

0