Auto za skromne 10-13tys. zł

15 Gru 2019, 18:31

ice666666 napisał(a):Z aut rocznik 2005 i dalej w sumie nic nie znajdę ciekawego i pod względem wyglądu, funkcjonalności i nie ogromnej awaryjności, nie w tej kwocie, nawet do 17tys. zł nie ma nic ciekawego.

Ty tak serio? :o

Ford Focus mkII polift,Opel Astra H/Vectra C/Singum,Skoda Octavia II/Superb,Volvo S40.. jest w czym wybierać..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

15 Gru 2019, 18:50

Gdybym miał możliwość to mógłbym w dalszych częściach Polski poszukać czegoś, ale jak mam sam auto oglądać to ja nic nie znajdę - nie znam się na tym, a tu w okolicy mam okazję pooglądać ze znajomym co ma nieco większe pojęcie - razem z komputerem.
Nawet na Niemcy bym pojechał ściągnąć Applause'a II, ale nie ma po prostu czasu, a Mazdą za duże ryzyko na takie trasy.
Oglądałem tutaj już Vectry, Skody i Fordy, o ile z zewnątrz stan był całkiem ok (jakieś ślady na zewnętrznej karoserii to wiadomo, ale podłoga czy wzmocnienia na skraju wytrzymałości - podziękuję) to komputer wywalał masę błędów. Był jeden co chyba pozalepiał światła od kontrolek aby nie było widać błędu silnika...
Żadnego Audi jeszcze nie oglądałem bo jakoś nie miałem odwagi...
S40 - fajne autko, ale sedan, muszę mieć pełen dostęp do bagażnika.
ice666666
Nowicjusz

0

15 Gru 2019, 19:22

[link do oferty na Olx wygasł] - cena do negocjacji przypominam a reszta kasy na pakiet startowy i montaż lpg (tak wiem nie chciałeś ale mocno bym się nad tym zastanowił).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - świeży gaz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - to raczej jako ciekawostka no chyba że akceptujesz dużą pojemność i automat..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

15 Gru 2019, 19:33

Zaraz powysyłam prośby o VINy.
Chociaż zapomniałem o jednej Vectrze, najbardziej obiecująca:
[link do oferty na Olx wygasł] , w tygodniu polecę ją obejrzeć.

Tamto Audi z 444k przebiegiem - ulep. Od 2011 3 incydenty, w tym jeden w 2018 (przód i szyba), przez to ten "remont" silnika - KOMIS, ale tu patrzyłem się z wielkim przymrużeniem oka. Niestety brak zdjęć, więc za duże ryzyko i z silnikiem i resztą elementów, aby czasami nie zostawiał za sobą czterech śladów...
W aukcji oczywiście zaznaczone "BEZWYPADKOWY" :lol:
ice666666
Nowicjusz

0

15 Gru 2019, 19:59

Jak nie chcesz ulepa i chcesz auto funkcjonalne to ojciec sprzedaje:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
0

15 Gru 2019, 20:11

ice666666 napisał(a):auto będzie stało pod chmurą.
ice666666 napisał(a):Szukam innego autka, aczkolwiek nie minivana.
ice666666 napisał(a):Rdza - aby była do wykontrolowania i nie w tak agresywnych miejscach jak progi czy też wszelakie wzmocnienia.
ice666666 napisał(a):Kwota jak w tytule: maksymalnie do 13tys. zł.

No tak Twoja KIA pasuje tu idealnie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niewyspany kierowca i problemy z zasypianiem
    Czy miewasz trudności z zasypianiem? Badania wykazały, że tego rodzaju objawy mogą znacząco wpływać na twoje bezpieczeństwo. Osoby, które na co dzień doświadczają problemów z zaśnięciem są dwa razy bardziej ...

15 Gru 2019, 20:40

ice666666 Vectra już nieaktualna.
Barol
Awatar użytkownika

0

15 Gru 2019, 20:42

Wiem... Teraz na świeżo została zdjęta...
ice666666
Nowicjusz

0

17 Gru 2019, 22:08

Do zamknięcia.
Kupione.
Vectra C 2008r kombi, 1.9 CTDI, 150km (tylko na papierze, realnie 180KM), wszystkie naprawy/wymiany na czas (klapki, EGR, DPF - załatwione, z nimi będzie spokój), do czego można się doczepić - płytkich rys na lakierze i na plastikowym przednim zderzaku nieco większe przetarcia, lecz nie ma co wybrzydzać, szczególnie że Mazda nadaje się wyłącznie na części i stwarza zagrożenie nawet stojąc na parkingu.
Rysy liczne, lecz płytkie, temat raczej dość szybki, przetarcia - myślę iż również do załatwienia jeżeli trafi się ktoś co ładnie to wycieniuje.
ice666666
Nowicjusz

0