Auto ze sportowym zacięciem 40-45tys

29 Wrz 2020, 20:49

Witam.
Rozglądam się za nowym autem. Szukam auta:
- 40-45tys, benzyna, dynamiczny, raczej hatchback lub cos w stylu volvo v60, jeżdże nie dużo i raczej po mieście ale chciałbym od czasu do czasu depnąć i nie zamulac. Obecnie mam volvo v50 1.8 i brakuje mu dynamiki.
Z tego co patrzyłem to ford focus, ford mondeo, volvo v40 i v60, renault megane i clio są przynajmniej z wyglądu w porządku.
Może coś doradzicie??
teoteo
Nowicjusz

Auto: Nie mam

30 Wrz 2020, 09:28

W tej cenie możesz mieć fajnego Civica TypeR 2.0 200KM [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Tu masz sportowe zacięcie i wygląd. Silnik potrafi spalić w granicach rozsądku jak nie kręcisz VTECa :) Te samochody nawet w wersji 1.8 140KM TypeS bardzo fajnie się prowadzą. Jedyny minus to może być bardzo twarde zawieszenie.

teoteo napisał(a):Z tego co patrzyłem to ford focus, ford mondeo, volvo v40 i v60, renault megane i clio są przynajmniej z wyglądu w porządku.
Zobacz jeszcze jak już bierzesz małe auta pod uwagę Forda Fiestę ST np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Podałem ci samochody sportowe przy których musisz się liczyć z trochę większymi kosztami utrzymania ale jeżeli możesz sobie na to pozwolić to moim zdanie warto je wziąć pod uwagę. Oba te samochody jeżdżą / prowadzą się zupełnie inaczej :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35