REKLAMA
Powtórzę KONKRETY!
Może 2,0tsi jest ok a może nie ale uzasadnij czemu tak jest lub nie jest.
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ogólnie to nie zamykam się na segment C. Myślałem po prostu, że w tym segmencie kupię coś nowszego i ewentualnie lepiej wyposażonego w tej samej kwocie. No i wiadomo, że koszty utrzymania niższe, ale myślę, że na segment D też mogę sobie pozwolić. Zwłaszcza, że nie będę robił dużych przebiegów. W takim razie, poleciłbyś coś z segmentu D? Na razie jestem na etapie zbierania opinii, a co finalnie kupię (i kiedy) to sam nie wiemInvi napisał(a):W segmencie D będzie zapewne łatwiej ale auta starsze i koszty utrzymania zwykle wyższe.
Nie wygląda źle. Co prawda w środku średnio mi podchodzi, ale w tej kwocie nie ma co wybrzydzaćInvi napisał(a):Zerknij sobie w stronę volvo s40, coś powinno się trafić.
aple4 napisał(a):Ze swojej strony mogę zaproponować Forda Mondeo mk4
Invi napisał(a):Bierz tylko pod uwagę, że mondeo to już kawał auta.
Invi napisał(a):2.0/145
Invi napisał(a):citroen C5
Invi napisał(a):Laguna 3
wykopek napisał(a):Są tam jakieś typowe problemy/usterki, którym warto się przyjrzeć
wykopek napisał(a): zawór od kolektora ssącego.
wykopek napisał(a):w niektórych częściach rozgrzewa się szybciej, a w innych wolniej
wykopek napisał(a):Olej ponoć był zmieniany według książki serwisowej
aple4 napisał(a):Jaki zawór ??
aple4 napisał(a):Co dokładniej autor ma na myśli ? Bo powinna rozgrzewać się cała równomiernie. Chyba, że mówi o pojedynczych pionowych "pasach".
aple4 napisał(a):Ok olej silnikowy. A w skrzyni biegów ?
aple4 napisał(a):Zasadniczo wymiany należy dokonywać co 60kkm, jeżeli auto jeździ po trasach. ten interwał należy skrócić do 40kkm jeżeli po mieście.
aple4 napisał(a):dość spora cena za ten rocznik
aple4 napisał(a):Dobrze byłoby sprawdzić go w serwisie
aple4 napisał(a):Ogranoleptycznie sprawdź czy klima działa (ale temperatura na zewnątrz musi być powyżej 5 stopni inaczej się nie załączy).