Rokiko napisał(a):To się nie sprawdza i jest to dla strasznych laików
Moge spytac ile masz lat ? W razie czego wyslij PW.
Chcialbym zapytac, co sie nie sprawdza, bo w tym momencie jakos nie kumam co masz na mysli ? Wiec moze rozwiniesz te „ To sie nie sprawdza “
Kocham takie texty, na zasadzie, jak ja nie potrafie, to nikt inny nie potrafi, a on, to juz napewno nie.
Widze, ze jeszcze duzo musisz sie nauczyc mlody padawanie !
Pomine juz fakt, jak auta ktorych filmiki byly wstawiane byly docierane, jaka byla pora roku, jaka temp. Powietrza, jaki wiatr i skad. To tak po krotce.
Rokiko napisał(a):Patrząc na pojemność zbiornika paliwa 50 litrów i zasięg 1368 km wychodzi że średnie spalanie powinno być w granicach 3,65 l/100km.
Czytanie zezrozumieniem na poziomie 3 – ciej klasy szkoly podstawowej sie klania ! Ja pisze,ze zbiornik Civic'a ma pojemnosc 42 litrow, bo tyle podaje producent a Ty piszesz o 50 litrach ?
Az dziw, ze nie podales 70 litrow pojemnosci zbiornika, spalanie wyszlo by na Twoja korzysc, bo bylo by ponad 7 litrow +
No ale zawsze mozemy to sprawdzic i wypijesz wszystko co jest powyzej 46 litrow piszesz sie ?
Jezeli nie to nie pisz dyrdymalow.
Rokiko napisał(a):Znalazłem jeszcze coś takiego ze spalaniem minimalnie poniżej 5 litrów przy 135km/h ale warunki idealne bo w tunelu i nie wiadomo czy np. też nie lekko z górki ale to już pomijam.
Tumelami nie jezdzilem. Z regoly status drog krajowych lub autostrady.
Nie podales, czy te 135 km/h byly licznikowe czy mierzone GPS'em. Predkosc 135 km/h nie jest predkoscia ekonomiczna, jest juz daleko poza jej zasiegiem. Nie ma prawa dzialac !
Rokiko napisał(a):Silnik jest oszczędny ale nie aż tak jak kolega @AndySL opisuje no chyba że będzie w stanie udowodnić spalanie o którym napisał. Niestety nikomu w necie nawet na forach Civic nie udało się osiągnąć takich wartości.
,
Ale ja juz to ta fota udowodnilem ! Ba, nawet zawyzylem to spalanie !
Fakt, ze Ty nie chcesz tego przyjac do swojej wiadomosci, to juz naprawde nie moj problem !
Poza tym, szanowny kolego, chyba troche w jakas manie popadles. Naprawde wychodzisz z zalozenia, ze ja mam cos udowadniac ? Komu ? Tobie, no chyba troche sie przeceniasz !
Prowadzisz dyskusje na poziomie przedszkola - udowodnij ! Wstawilem fote, nie pasi, moge wstawic druga, tez nie bedzie pasic, wiec na dziendobry sobie podaruje.
To, ze Twoim waflom czy ziomkom sie nie udalo to dla mnie zaden argument. Nikomu sie nie udalo a ja, robi to z przyslowiodym palcem w odbycie. Mysl co chcesz, mi to obojetne.
MotoAlbercik napisał(a):No przecież wiadomo, że nie ty masz kręcić filmik, tylko pasażer. Ty masz się zająć kierowaniem i utrzymaniem stałej prędkośći i obrotów, żeby było wiarygodne zużycie paliwa - że nie ma pod górkę czy z górki, bo wtedy spalanie jest przekłamane.
Zacznijmy od faktu, co mam w koncu utrzymac, stala predkosc, czy stale obroty ? Bo jednego i drugoego sie nie da ! ( no chba, ze jedziesz w prozni lub po idealnej plaszczyznie )
Powinienes o tym wiedziec ! Jedziesz z gorki predkosc stala, obroty maleja, Stale obroty, predkosc wzrasta.
Pod gorke, predkosc maleje, obroty wzrastaja. Predkosc stala, obroty wyzsze ( w zaleznosci od nachylenia ). To tak po pierwsze primo.
Po drugie primo, tak jak do kolegi, potrafisz czytac ze zrozumieniem ?
Civic zostal skasowany w 2019 roku na autostradzie. Ulegl szkodzie calkowitej wiec moze podasz w jaki sposob mam ten filmik nakrecic ? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pewnie mam kupic Civic'a
Siory Winetou, mam inne auta, do Civic'a juz nie wroce, mimo, ze byl moim najbardziej oszczednym autem jakie zdarzylo mi sie miec.
Buziaczki, dla mnie temat jest zakonczony.
.