Awaria airbag- Fiat Stilo

28 Lut 2014, 19:28

Witam, zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ mam pewien problem. W moim samochodzie (Fiat Stilo) na komputerze wyświetla się komunikat "Awaria Airbag". Jak szybkim sposobem można wykasować lub usunąć ten błąd? Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto pomożę rozwiązać mi ten problem. Pozdrawiam :D
Schifo2
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 06 1966
Auto: Fiat stilo

28 Lut 2014, 19:35

Schifo2 napisał(a): Jak szybkim sposobem można wykasować lub usunąć ten błąd. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto pomożę rozwiązać mi ten problem. Pozdrawiam :D

Podłączyć pod komputer/urządzenie diagnostyczne. Odczytać błąd, usunąć uszkodzenie według procedur i po kłopocie . Również pozdrawiam :D
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2014, 19:39

A czy bez podłączenia pod komputer idzie to jakoś inaczej zrobić? Usunąć jakiś bezpiecznik czy coś w tym stylu? :)
Schifo2
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 06 1966
Auto: Fiat stilo

28 Lut 2014, 19:57

Schifo2 napisał(a):A czy bez podłączenia pod komputer idzie to jakoś inaczej zrobić? Usunąć jakiś bezpiecznik czy coś w tym stylu? :)
Możesz nawet chlasnąć obcinaczkami przewody od sterownika poduszek :D ale czy zniknie komunikat to tego nie gwarantuję. Nie wiem . Pytanie czy chcesz pozbyć się tego problemu bo chcesz np. sprzedać auto, czy nie stać Cię o zadbanie własnego bezpieczeństwa i pasażerów w przypadku wypadku .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

02 Mar 2014, 12:09

Wg mnie, tak czy inaczej jakby nie było z taką usterką nalezy pojechać do mechanika, który zan się na układzie poduszek. Jakakolwiek zabawa samemu, jak ktoś się na tym nie zna może doprowadzić do wystrzelenia poduszek. A to może też być niebezpieczne.
Przyczyn może być dużo - np. uszkodzona z jakiegoś powodu taśma np. przy kierownicy, bo tam najcześciej się to dzieje, albo chociażby głupi brak styki z powodu śniedzi. Jak jest jedna poducha, to pół biedy, bo wiadomo że problem dotyczy tej jednje. Ale jak są dwie i więcej to i tak trzeba podłączyć się pod komputer żeby odczytać błędy, któe wskażą z którą poduchą jest problem i w czym jest problem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Mar 2014, 16:11

Bardziej proponowałbym do elektryka samochodowego-- podłączasz pod komputer i wiadomo o co chodzi,czy jest to zerwana taśma,awaria poduszki czy zwykły błąd. daj znać jak będziesz wiedział coś więcej.
Dabtuner
Aktywny