Bardzo duże spalanie Lanosa 1.5

09 Lut 2010, 15:44

witam jestem podłamany kupiłem jakiś czas temu lanosa 1.5 z instalacją gazową zatankowałem do pełna czyli jakieś 32 litry przy 42 litrowej butli i przejechałem na tym jakieś 180 km przecież to nie jest normalne spalanie wychodzi jakieś 17 l =100 co może być nie tak :cry:
Ostatnio edytowany przez Szutek, 10 Lut 2010, 00:15, edytowano w sumie 1 raz
Szutek
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

09 Lut 2010, 16:45

Wina wtrysku gazu? Awaria instalacji gazowej? Coś z tego. Bo faktycznie za dużo spala LPG.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

09 Lut 2010, 18:04

źle to zabrzmiało myślicie że regulacja coś pomoże jestem jutro umówiony na regulację
Szutek
Nowicjusz

09 Lut 2010, 18:22

Regulacja - hym. Zależy, jeśli nie jest nic uszkodzone to tak.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Lut 2010, 19:16

Regulacja na pewno nie zaszkodzi .
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

09 Lut 2010, 20:34

hehe ale czy pomoże :???:
Szutek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Aston Martin Vanquish Vision
    Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...

09 Lut 2010, 20:46

No tego nie wie nikt :) Z forum :P Trzeba by obejrzeć instalacje. Najlepiej mechanik, który zna się na instalacjach gazowych. Tutaj możemy jedynie Ci doradzić.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Lut 2010, 13:35

podejrzewam ze membrany w parowniku przepuszczaja gaz wiec parownik do wymiany, a ile tyś km jest przejechane na parowniku??? parownik powinno wymieniac sie co 50-60tyś, w innym wypadku samochod chodzi na gazie ale pali bardzo duzo wg mnie regulacja nie pomoze moze pomoc gdy pali o litr za duzo a nie gdy pali 8l za duzo
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

12 Lut 2010, 16:56

nie mam pojęcia ile samochód przejechał na tym parowniku mam go od dwóch tygodni, byłem u gazownika i zrobił regulację powiedział, że mięszanka była bardzo bogata i spalanie powinno zmaleć zastanawia mnie tylko czemu nie zajrzał do filtra ani do tej membrany. A za regulacje zainkasował 65zł i do tego coś zieb.. bo samochód na nagrzanym silniku ma problemy z zapaleniem, zapali i gaśnie dupek !!! A co do spalania to zobaczymy czy miał rację
Szutek
Nowicjusz

15 Lut 2010, 18:58

Ja bym zaczął od regulacji,potem filtr i czyszczenie.Ewentualnie przy walniętej sondzie spalanie gazu wzrasta o 2-3l ale też i paliwa,znajdz jakiegoś dobrego gazownika niech to sprawdzi.Cięzko powiedzieć co może być przyczyną.A mówiła Bozia jak Lanos pod lpg to tylko z silnikiem 1.5 8V 86KM bo to ma największą szanse dobrze współpracować z gazem.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012