Freelander - Gaz

23 Sty 2010, 20:47

Witam
Freelander 1.8 B
założyłem gaz sekwencyjny koszt 2400 centrala pisze Zenit
tylko przy ruszaniu badz na gazowaniu ma dziurę na początku obrotów i podczas jazdy szarpie autem na benzynie tego nie ma gość stwierdził ze mam upalony zawór bo mierzył ciśnienie cylindrów i na jednym wyszło 8 czy może być to prawda?
ketangos
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

23 Sty 2010, 21:28

czy na benzynie jest wszystko ok? jezeli tak to trzeba wyregulowac mape gazu. niepokojace jest jednak nierowne cisnienie na wszystkich cylindrach. jak jest na innych cylindrach (moze zle zmierzyl)?
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

23 Sty 2010, 21:43

na benzynie auto chodzi normalnie jak dla mnie nie wyczuwam czegoś takiego jak przy gazie.inne cylindry podobno maja 14.zastanawia mnie czy w ogolę mierzył bo może to był jakiś kit na zbycie.sam nie wiem.
ketangos
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

15 Lut 2010, 21:43

Witam! Freelander ma dotryski jeśli gazownik jest kumaty to powinien sobie z tym poradzić i przestanie szarpać i się mulić. ale większość robi na ilość nie na jakość, w dodatku nie ma dobrego zdania o zenicie, pewnie wtryski to valtek czerwony. Do tego auta z tańszych zestawów to stag 300-4plus, wtryski matrix hd344, i dobry reduktor np. Zavoli zeta n/s. pozdrawiam
waldii1
Nowicjusz

Miejscowość: Trzeszczany

16 Lut 2010, 19:11

No niestety kolego ketangos chyba było za tanio. Kolega waldii1 ma rację co do zestawu, aczkolwiek ja bym zastosował MagicJety. Może ciut woniejsze, ale trwalsze od matrixów HD344.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994