Benzyna do miasta 15-20 tyś.

10 Cze 2017, 00:37

Witam, przymierzam się do zakupu nowego auta. Z racji tego, że będzie to samochód na co dzień do jazdy po mieście, dojazd do pracy itd. poszukuję nie dużego (najlepiej 3-drzwiowego) benzyniaka. Na sam samochód mam 15-20tyś. Obecnie zastawiam się nad ford focus mk2, opel astra h, kia pro ceed. Co bym mógł jeszcze do tej puli dorzucić ? Jak sądzicie warto jechać oglądać to auto? :

-.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szefo92
Obserwowany

Auto: nie mam

10 Cze 2017, 10:26

Zwracaj uwagę na szczegóły = w tym ogłoszeniu brak jest zaznaczonej opcji "bezwypadkowy" a w tekście nic nie jest napisane o bezwypadkowości.
A szczególną uwagę zwróć na słupek z przodu po stronie kierowcy, bo kolorem odstaje od reszty.
tomekdk

10 Cze 2017, 12:01

No fakt, jeszcze zderzak tylny w innym kolorze. Znalazłem jeszcze takie coś : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szefo92
Obserwowany

Auto: nie mam

10 Cze 2017, 12:07

I powiedz mi, jak tu Cię nie zabić? ;)
1. Brak opcji "bezwypadkowy".
2. W ogłoszeniu ... nic o aucie :D
3. "Zarejestrowany w Polsce Tak" :D
A dalej:
"Przy zakupie auta , otrzymujesz komplet dokumentów potrzebnych do zarejestrowania auta w Polsce ( przygotowania formalności celnych - opłacona akcyza , przegląd techniczna na 1 rok , tłumaczenia, oraz zwolnienie z podatku w US 2%
Pozostaje jedynie udać się do wydziału komunikacji i zarejestrować auto (koszt rejestracji to tylko 256 zł).
Cena samochodu przygotowanego do rejestracj , akcyzą, przeglądem technicznym na rok i tłumaczeniami to 19999 zł do negocjacji."

Wiesz, to naprawdę nie sztuka wrzucać co popadnie.
Sztuką jest wybrać takie auto, które wzbudza zaufanie, nie rozpadnie się za chwilę, albo nie jest złożone z dwóch. Oczywiście to Twój wybór co kupisz, ja bym takich "no-name" aut za darmo nie wziął, bo to nigdy nie wiadomo co to za twór.

Wpisz w google hasło "co sprawdzić przed zakupem auta" / "jak sprawdzić auto przed zakupem" ... i poświęć trochę czasu na zaznajomienie się z tematem, naprawdę ta wiedza Tobie zaprocentuje, tym bardziej, że pewnie jeszcze sporo aut przed Tobą.
tomekdk