Benzynka pod LPG do (+-)17 tys

20 Sty 2015, 16:19

Ale 2.0 Fordowki jest bdb więc nie wiem o co chodzi. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Sty 2015, 16:25

No tak koniu ale niby nie za dobry silnik pod gaz . Sam osobiście nie miałem styczności z tym silnikiem więc się nie wypowiem
hardtrec
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 1988
Auto: Peugeot 307

20 Sty 2015, 17:02

A jeśli chodzi o gaz no to tylko warunkowo, ale ja bym nie ryzykował :)
Koniu
Forumowicz VIP

21 Sty 2015, 19:31

Panowie powiedzcie jak wygląda sprawa z częściami do mazdy 3 ? wyczytałem do dostęp do części używanych i zamienników jest słaby ... ze nie jest to auto dla biedaków .
Ojciec też odradza aby nie brać japończyka bo mnie puści z torbami . Mam szukać seata albo vv jakiegoś ..
hardtrec
Początkujący

21 Sty 2015, 19:44

hardtrec napisał(a):Ojciec też odradza aby nie brać japończyka bo mnie puści z torbami . Mam szukać seata albo vv jakiegoś ..

jakby to był Twój mechanik to bym powiedział, że zmień mechanika ale Ojca nie zmienisz :D

Nie słuchaj opinii osoby co nie wie o współczesnych autach tyle co ludzie tutaj na forum. Gwarantuje CI, że japoniec spokojnie przejeździ te VAGi chyba, że kupisz mocnego niezabezpieczonego w porę rdzewiucha. Ceny masz niewiele droższe, a jak weźmiesz pod uwagę o wiele niższą bezawaryjność to japończyk będzie tańszy a nie przereklamowany VW... A jak ceny części są takie ważne to weź... francuza, bo są nawet tańsze :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

21 Sty 2015, 19:57

dzida napisał(a):
hardtrec napisał(a):Ojciec też odradza aby nie brać japończyka bo mnie puści z torbami . Mam szukać seata albo vv jakiegoś ..

jakby to był Twój mechanik to bym powiedział, że zmień mechanika ale Ojca nie zmienisz :D

Nie słuchaj opinii osoby co nie wie o współczesnych autach tyle co ludzie tutaj na forum. Gwarantuje CI, że japoniec spokojnie przejeździ te VAGi chyba, że kupisz mocnego niezabezpieczonego w porę rdzewiucha. Ceny masz niewiele droższe, a jak weźmiesz pod uwagę o wiele niższą bezawaryjność to japończyk będzie tańszy a nie przereklamowany VW... A jak ceny części są takie ważne to weź... francuza, bo są nawet tańsze :ok:

Nie o to chodzi w tym najbardziej ,ale w może się zdarzyć jedna druga poważna naprawa i tutaj jest ważna kwestia cen części i dostępności zamienników .

Dzida za 15tys kupię w miarę zadbaną mazdę ? czy lepiej poczekac i ukulac i poszukać coś za 16-17 tysi?
hardtrec
Początkujący

21 Sty 2015, 20:03

hardtrec napisał(a):tutaj jest ważna kwestia cen części i dostępności zamienników

W dobie internetu to już jest pikuś. Problemem może być tylko czas oczekiwania na kuriera :yes:
hardtrec napisał(a):Dzida za 15tys kupię w miarę zadbaną mazdę ? czy lepiej poczekac i ukulac i poszukać coś za 16-17 tysi?

Kupisz z początku produkcji spokojnie ale lepiej jakbyś miał te 17 na zapas. 3 nie rdzewieje tak mocno jak 6 ale i tak obowiązkowo trzeba zabezpieczyć. Najsłabszy punkt to tylne nadkola. Szukaj z silnikiem 2,0 ale w tej cenie to będzie o wiele więcej 1,6
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

21 Sty 2015, 20:25

dzida napisał(a):
hardtrec napisał(a):tutaj jest ważna kwestia cen części i dostępności zamienników

W dobie internetu to już jest pikuś. Problemem może być tylko czas oczekiwania na kuriera :yes:
hardtrec napisał(a):Dzida za 15tys kupię w miarę zadbaną mazdę ? czy lepiej poczekac i ukulac i poszukać coś za 16-17 tysi?

Kupisz z początku produkcji spokojnie ale lepiej jakbyś miał te 17 na zapas. 3 nie rdzewieje tak mocno jak 6 ale i tak obowiązkowo trzeba zabezpieczyć. Najsłabszy punkt to tylne nadkola. Szukaj z silnikiem 2,0 ale w tej cenie to będzie o wiele więcej 1,6

No to mam nadzieje ze spokojnie poszukam piekną i zadbana mazde ;)
2.0 i gazik i jazda :)
hardtrec
Początkujący

22 Sty 2015, 21:39

Ja mam zagazowanego focus mk1 2.0 przejechane na gazie 60tys nic sie nie dzieje . A co do mazdy to nie kupuj rdza go zje.
vxz
Początkujący

Auto: focus
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

22 Sty 2015, 21:57

vxz napisał(a):Ja mam zagazowanego focus mk1 2.0 przejechane na gazie 60tys nic sie nie dzieje . A co do mazdy to nie kupuj rdza go zje.

Jesli nie zakonserwujesz to napewno zje . Masz mazde albo miałeś z nią do czynienia? czy tylko w internecie to wyczytałeś?
hardtrec
Początkujący

22 Sty 2015, 23:16

vxz napisał(a):Ja mam zagazowanego focus mk1 2.0 przejechane na gazie 60tys nic sie nie dzieje .
Jedna jaskółka wiosny nie czyni :!: :ok:
hardtrec napisał(a):Jesli nie zakonserwujesz to napewno zje
Dokładnie, z Mazdą jak z Foką. Po kupnie porządna konserwacja i po problemie.
Koniu
Forumowicz VIP

23 Sty 2015, 11:34

Zgadza się,nawet warto udać się do dobrego lakiernika w celu całościowej konserwacji,dać powiedzmy 1 tyś i mieć spokój na długi czas. A sam wybór Mazdy 3 bardzo mi się podoba,ładny i dynamiczny samochód.
Petrostar
Początkujący

Auto: VW Polo
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 2000

23 Sty 2015, 16:37

Znalazłem fajna mazde co powiecie o tej ?

[link do Otomoto wygasł]
hardtrec
Początkujący

23 Sty 2015, 16:40

Jeszcze ta wyglada pieknie i zdrowo ahh

tylko ze 1.6 ale bede patrzył na stan jesli nie znajde nic z 2.0 silnikiem to 1.6 tez moze byc ;)

[link do Otomoto wygasł]
hardtrec
Początkujący