Bezpiecznik skrzyni automatycznej - Honda CRV 2014

27 Sie 2018, 23:17

Witam,
W mojej Hondzie CRV 2014, benzyna przepalil sie bezpiecznik od lewarka biegow skrzyni aut. Przy przelanczaniu na drive czy parking Nie podswietla sie nic, czy ktos orientuje sie jaki to bezpiecznik i gdzie sie znajdeje dokladnie? Nigdzie Nie moge znalezc odp, w ksiazce czy necie, sprawdzilem okolo 7 bezpiecznikow I dalej Nie moge trafic ktory to jest.Ktos pomoze please?

Pozdrawiam
Dan80
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

28 Sie 2018, 06:44

A inne podświetlenie działa ? Tzn przełączniki itd? To tego Chyba nie ma oddzielnego bezpiecznika, to częsty problem w automatach a wina lezy w zarowce lub kablach
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Sie 2018, 08:00

Cze, reszta dziala bez zazutu.Wiem ze to bezpiecznik na stowe bo w Hondzie wymieniali juz to raz 3miesice temu ( zolty) ale teraz chce zrobic sam a jak dzwonie do nich to mnie odsylaja do ksiazki co z koleij Ja Nie moge tego znalezc.
Dan80
Nowicjusz

28 Sie 2018, 08:40

No to niestety nie podpowiem ale w ksiazce musi być raczej to opisane
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

28 Sie 2018, 18:56

Dan80 napisał(a):Wiem ze to bezpiecznik na stowe bo w Hondzie wymieniali juz to raz 3miesice temu ( zolty) ale teraz chce zrobic sam a jak dzwonie do nich to mnie odsylaja do ksiazki
Zrób zdjęcie z opisem bezpieczników z książki tak żeby napisy były czytelne i daj jako załącznik do postu w odpowiedzi w tym temacie zobaczymy i postaramy się ustalić który to jest :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

28 Sie 2018, 22:29

Okay noto moze czegos Nie widze lub to jest pod inna nazywa?
Dan80
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS - samochód do driftu
    IS od Lexusa jest bezpośrednim konkurentem serii 3 i również interesującą bazą na auto do driftu. Szczególnie, kiedy weźmiemy pod uwagę pierwszą generację modelu w wersji IS 300. W tym wariancie kompaktowego ...

31 Sie 2018, 13:25

I to już są wszystkie bezpieczniki jakie masz w samochodzie? Nie ma czasem tam dwóch skrzynek?
Cichy77
Forumowicz VIP

31 Sie 2018, 23:27

Cze.Nie sa 2 skrzynki ale to chyba jakaś czarna magia.
Dan80
Nowicjusz

01 Wrz 2018, 08:56

a nie jest to przypadkiem bezpiecznik 27? może byc też 34,35
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Wrz 2018, 10:33

Dziwne że tylko to ci się nie wyświetla. Będzie ciężko tak podpowiedzieć jednak który to bezpiecznik. Proponuję Ci wziąć do ręki multimetr nawet jakiś najtańszy i posprawdzać wszystkie bezpieczniki po kolei na przejście wtedy nie trzeba ich wyciągać i oglądać. Ten który nie będzie go miał okaże się przepalony. Wtedy go wymienisz i zaznaczysz sobie w książce który to jest żebyś wiedział na przyszłość.

To chyba najszybsza metoda sprawdzenia bezpieczników o ile faktycznie będzie to wina jednego z nich.
Cichy77
Forumowicz VIP