Bezpieczństwo - praca inżynierska

14 Gru 2010, 10:57

Jest to mój pierwszy post więc oficjalnie Witam Wszystkich Forumowiczów!

Przejdę od razu do setna sprawy. Obecnie piszę pracę inżynierską na temat:
Analiza działania układów czynnego bezpieczeństwa pojazdów

obecnie plan wygląda tak:
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Podpunkt 1.1 napisałem już i jest ok. Teraz siedzę nad 1.2, ciężko jest mi znaleźć jakieś informacje na ten temat, znacie może jakieś ciekawe artykuły, stronki poświęcone temu tematowi? Jakieś ciekawe sugestie o czym warto wspomnieć? Albo może widzicie jakieś punkty inaczej? Ciekaw jestem Waszej opinii i liczę na pomoc:) dzięki

przepraszam moderatorów jeśli źle umieściłem temat ale nie mogłem znaleźć bardziej odpowiedniego miejsca
KOZACKI BOHUN
Nowicjusz

Miejscowość: Sokołów Podlaski

14 Gru 2010, 11:35

W zasadzie wszystkie hasła poruszone w tym artykule http://www.auto-motor-i-sport.pl/magazy ... 10422.html to to czego szukasz.
od siebie dodam, że początkowo problem zauważono oczywiście w USA - z racji liczby samochodów, w Europie dopiero na poważnie po II wojnie światowej. Tylko należy pamiętać, że ograniczenia prędkości w Europie i USA pojawiły się tak naprawdę dopiero na skutek kryzysu energetycznego lat 70, a nie wypadków drogowych.
Ciekawy temat, praca powinna być bardzo łatwa do napisania.
Pozdrawiam!
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
    Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...