Blad w przegladzie?

11 Lip 2010, 15:40

Witam niedawno nabylem stojacy w Polsce samochod sprowadzony z Holandii. To Opel Astra, w Polsce byl przez dwa miesiace, ma zrobione wszystkie oplaty, przeglady itd., tylko pozostala rejestracja na mnie. Niestety podczas przegladania dokumentow znalazlem blad. W dokumencie identyfikacji pojazdu wpisany jest kolor samochodu srebrny podczas gdy tak naprawde jest to samochod w kolorze czerwonym. Wszystkie dokumenty, w tym po holendersku, kentekenbewijsy, homologacje, tlumaczenia sa na kolor czerwony tylko pozostaje to ze stacji diagnostycznej. Nie chce wnikac w to czy samochod byl malowany czy cos ale skoro dokumenty sa na kolor czerwony to skad ten srebrny w papierach ze stacji diagnostycznej? Moze blad? Napotkam jakies problemy przy rejestracji samochodu?
prosto
Nowicjusz

Miejscowość: zawiercie

11 Lip 2010, 15:46

prosto napisał(a): ale skoro dokumenty sa na kolor czerwony to skad ten srebrny w papierach ze stacji diagnostycznej? Moze blad?

A jaki widzisz problem... :?: :?: Podjedz na SKP ktora robiła ten przegląd i diagnosta bez problemu Ci to poprawi...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Lip 2010, 15:49

Migi60 napisał(a):
prosto napisał(a): ale skoro dokumenty sa na kolor czerwony to skad ten srebrny w papierach ze stacji diagnostycznej? Moze blad?

A jaki widzisz problem... :?: :?: Podjedz na SKP ktora robiła ten przegląd i diagnosta bez problemu Ci to poprawi...

Przeglad byl robiony na drugim koncu Polski.
prosto
Nowicjusz

Miejscowość: zawiercie

11 Lip 2010, 16:00

prosto napisał(a):Przeglad byl robiony na drugim koncu Polski.

A co telefonu nie masz... :!: :!: Ja kiedyś pomyliłem w DIP-e kraj rejestracji.Facio do mnie zadzwonił,poprawka i wyslałem mu poprawiony DIP...Jak nie będzie chciał to prześlij mu faksem...Kazdy moze się pomylić ale zrobienie poprawki to jego zasrany obowiązek... :!: :!: :sad:

[ Dodano: 11 Lipiec 2010 ]
Ps.Tym bardziej ze masz wszystkie namiary....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...