Błędy P2096, P0341, P1304 - Audi A3 8p 2.0 FSI AXW

29 Paź 2022, 22:09

Witam, jestem posiadaczem (audi a3 8p 2004 2.0 fsi axw) od roku. Co jakies 3 tygodnie musze usuwać błędy aby auto odpalało, normalnie można jeździć a jak minie już jakis czas to nagle przestaje odpalać( normalnie kręci). Od kilu tygodni zauwazyłem też dym wydobywający sie w sporej ilosci spod pokrywy(chyba złączka elastyczna wydechu, ale nie jestem pewien) oraz z końcówki wydechów. Powoli ucieka tez płyn chłodniczy(brak śladu płynu pod pojazdem). Cała lista błędów z ostatniego usuwania(największa ilosc, czasem jest mniej), jeśli ktoś by mogl mi powiedziec czy to sie w ogole opłaca naprawiac, czy od razu na złom/ sprzedać. Na mechanika musiał bym czekać za długo aby go o to spytać, poniewaz nie ma zbytnio nikt terminów w okolicy. Z góry dziękuje za pomoc. Wykrywa mi inny VIN niż mam w aucie, po wpisaniu vinu w google wyskakuje temat na rosyjskim forum z tym samym problemem.

Car Scanner ELM OBD2
DTC report
Selected brand: Audi
VIN: 2C4GJ453XYR693123

============1==============
P2096
Raw code: 2096
ECU: OBD-II
Status: Oczekująca
OBDII: Post catalytic converter fuel trim (FT), bank 1 - too lean

============2==============
P0341
Raw code: 0341
ECU: OBD-II
Status: Oczekująca
OBDII: Camshaft position (CMP) sensor A, bank 1 - range/performance problem
Audi: Camshaft Position (CMP) Sensor Performance

============3==============
1304
Raw code: 0518
ECU: 19. CAN Gateway
Status: Warunki testowe są spełnione, Sprawdzone i przechowywane w nieulotnej pamięci, Zweryfikowana usterka obecna
Audi: Cassette player; radio

===
bartek132435
Nowicjusz