BMW 118d vs Honda Civis 2,2 i-CTDi ??

15 Sty 2011, 13:14

Witam mam do Was prośbę a mianowicie, czy moglibyście mi doradzić które autko lepiej kupić ?? Biorąc pod uwagę, ze autem będzie jeździł 20 latek, który studiuje.

PARAMETRY:

BMW:
-pojemność to 2000 cm3
-przebieg 100 tys
-2007 rok
-diesel
-no i wyposażenie bardzo dobre
-moc 122 km
-cena 31 000

HONDA:
-pojemność to 2200 cm3
-przebieg 60 tys
-2006 rok
-diesel
-troszkę gorsze wyposażenie
-moc 140 km
-cena 28 000

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)
opinh
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

15 Sty 2011, 13:20

Patrząc na ceny i przebiegi to nie kupuj żadnego z nich.
Jeśli myślisz, że ktoś Ci sprzeda po niecałych 4 latach takie BMW za 30% ceny początkowej to jesteś w dużym błędzie.
Podobnie z Hondą.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Sty 2011, 13:22

Jeśli chodzi o źródło to jest pewne, tym niema się co przejmować, proszę tylko o porównanie tych dwóch autek :D
opinh
Nowicjusz

15 Sty 2011, 13:51

Ja bym brał BMW, ale z mocniejszym motorem. Ogólnie to za tą kasę to strucel będzie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Sty 2011, 14:57

opinh napisał(a):Jeśli chodzi o źródło to jest pewne, tym niema się co przejmować, proszę tylko o porównanie tych dwóch autek :D

Potrafisz obliczyć ile płaci się akcyzy za taką Honde?bo nie zakładam, że ktoś w kraju za tyle sprzeda ze względu na zbyt dużą stratę. Sprawdziłeś ceny rynkowe takich samochodów? Cena Hondy zakładając, że auto jest jeżdżące(nie mówię nawet o bezwypadkowym) nie jest ceną ani ceną rynkową, ani ceną handlową, a co najwyżej może być ceną złodziejską. Nie wiem nawet po co pytać o taki samochód na forum.
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

15 Sty 2011, 15:14

Gdyby do mnie należała decyzja wziąłbym bmw i silnik hondy :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

15 Sty 2011, 15:59

@ k_s, Czy Ty mnie posadzasz o paserstwo ?? Prosilem tylko i wylacznie o to aby ktos mi odpisal co jest warte zainteresowania i dlaczego ?? Mam dylemat i myslalem, ze ktos tutaj mi go pomoze rozwiazac.

Abstrahując od ceny, co byście wybrali ??

Pozdrawiam
opinh
Nowicjusz

15 Sty 2011, 18:02

Dwa auta bardzo dobre. Now Twoim miejscu bym sie przejechał dwoma i wybrał to w którym byś sie lepiej czuł.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

15 Sty 2011, 21:02

opinh napisał(a):@ k_s, Czy Ty mnie posadzasz o paserstwo ?? Prosilem tylko i wylacznie o to aby ktos mi odpisal co jest warte zainteresowania i dlaczego ?? Mam dylemat i myslalem, ze ktos tutaj mi go pomoze rozwiazac.

Abstrahując od ceny, co byście wybrali ??

Pozdrawiam

Nie posądzam Cię, jestem prawie pewny, że nie ma takich samochodów za te pieniądze. Jeśli rzeczywiście ktoś sprzedaje taką Honde to jeśli zdecydujesz się na BMW śmiało podeślij mi kontakt do sprzedawcy bo chętnie ją kupie - no chyba, że jakiś totalny szmelc po powodzi itd.
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

15 Sty 2011, 22:51

Nigdy nie wiadomo na co się trafi, ale nie trzeba odrazu oskarżać kogoś. Ja nie lubie hondy więc nie wypowiem się raczej bez wyższości nad BMW. Pozdro :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police