Witam wszystkich. Mam pytanie, w lutym kończe 18 lat oraz zdaję prawo jazdy kat B. Mam również zamiar zakupić pierwszy samochodzik, który będzie użytkowany głównie w mieście, rzadziej po za. Samchodzik który mnie interesuje musi być nie za duży, a spalanie które mnie satysfakcjonuje to spalanie w okolicach 6-8l w mieście. Dodatkowo samochód mógłby być trochę dynamiczny. Nie wiem czy możliwe jest znalezienie samochodu, który spełni te wymogi w cenie która mnie interesuję więc 5-7 tysięcy oraz czy w ogóle taki samochód się znajdzie
Osobiście myślałem nad Mazdą 323 co o niej myślicie?
Jeśli chodzi Ci o autko w tej cenie to zdecydowanie Mazda 323. Jeśli natomiast chciałbyś coś oszczędnego - może poszukaj Sieciento z gazem, albo lanosa z gazem ? Nie są to złe autka, a na początek napewno w sam raz dla Ciebie.
Pozdrawiam
Jerzy Wolert
P.S. Chcesz tanio kupić oświetlenie LED i Xenon ? Napisz do mnie !
hmm a co sądzicie o Citroen AX poczytałem i zauważyłem że to bardzo tanie autko, bardzo małe spalanie i tanie w utrzymaniu. Proszę o opinie na temat tego pojazdu.
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Witam, zdaje się że autor wątku ma podobne wymagania co ja, więc się podłącze i również poproszę o doradzenie. Prawko robię w przeciągu 2-3 miesięcy więc jest czas na poszukanie jakiegoś auta.
Budżet podobny jak u autora(no chyba że NAPRAWDĘ warto będzie do czegoś dopłacić do powiedzmy 10 000).
Auto głównie do jazdy po mieście (dojazd do i z pracy codziennie 6km w jedną stronę), sporadycznie jakieś wypady poza miasto.
Więc fajnie by było żeby mało paliło, żebym nie zbankrutował na ubezpieczeniach.
W drugim rzędzie fajnie by było żeby jakoś wyglądało i nie muliło.
Myślę tez że Mazda będzie tania w naprawie i części to chyba nie jakiś majatek w dzisiejszych czasach(mylę się?)
Moim faworytem także (jak i autora wątku) jest Mazda 323f II generacja (94-98r chyba).
Proszę o poradę czy Mazda to dobry wybór (ew inne propozycje).
A jeśli Mazda to jaka pojemność, oraz za ile można kupić ten samochód w rozsądnym stanie (na allegro jest duża rozbieżność cenowa)?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.