Samochód na Start do 5-7 tys

13 Sty 2011, 18:07

Witam wszystkich. Mam pytanie, w lutym kończe 18 lat oraz zdaję prawo jazdy kat B. Mam również zamiar zakupić pierwszy samochodzik, który będzie użytkowany głównie w mieście, rzadziej po za. Samchodzik który mnie interesuje musi być nie za duży, a spalanie które mnie satysfakcjonuje to spalanie w okolicach 6-8l w mieście. Dodatkowo samochód mógłby być trochę dynamiczny. Nie wiem czy możliwe jest znalezienie samochodu, który spełni te wymogi w cenie która mnie interesuję więc 5-7 tysięcy oraz czy w ogóle taki samochód się znajdzie

Osobiście myślałem nad Mazdą 323 co o niej myślicie?

Proszę o propozycję z góry dziękuję.
marsjan
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

13 Sty 2011, 21:22

Jeśli chodzi Ci o autko w tej cenie to zdecydowanie Mazda 323. Jeśli natomiast chciałbyś coś oszczędnego - może poszukaj Sieciento z gazem, albo lanosa z gazem ? Nie są to złe autka, a na początek napewno w sam raz dla Ciebie.
Pozdrawiam
Jerzy Wolert
P.S. Chcesz tanio kupić oświetlenie LED i Xenon ? Napisz do mnie !
Wol-Wikar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

14 Sty 2011, 17:05

No seicento 1.1 MPI jest dobre. Małe spalanie a i silnik dosc dynamiczny
malarki
Początkujący

Miejscowość: kraków

14 Sty 2011, 20:22

Będzie prawdopodobnie do sprzedania Lanos z Zamościa od jednegu usera ale bez gazu niestety.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sty 2011, 12:47

hmm a co sądzicie o Citroen AX poczytałem i zauważyłem że to bardzo tanie autko, bardzo małe spalanie i tanie w utrzymaniu. Proszę o opinie na temat tego pojazdu.
marsjan
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

15 Sty 2011, 14:35

To jest chyba najekonomiczniejsze auto,w dieslu potrafi spalić nawet 4l,to jest nic.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sty 2011, 15:22

Ja bym obstawił lanosa z gazem, to dobry wybór.
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

15 Sty 2011, 20:59

Witam, zdaje się że autor wątku ma podobne wymagania co ja, więc się podłącze i również poproszę o doradzenie. Prawko robię w przeciągu 2-3 miesięcy więc jest czas na poszukanie jakiegoś auta.
Budżet podobny jak u autora(no chyba że NAPRAWDĘ warto będzie do czegoś dopłacić do powiedzmy 10 000).
Auto głównie do jazdy po mieście (dojazd do i z pracy codziennie 6km w jedną stronę), sporadycznie jakieś wypady poza miasto.
Więc fajnie by było żeby mało paliło, żebym nie zbankrutował na ubezpieczeniach.
W drugim rzędzie fajnie by było żeby jakoś wyglądało i nie muliło.
Myślę tez że Mazda będzie tania w naprawie i części to chyba nie jakiś majatek w dzisiejszych czasach(mylę się?)

Moim faworytem także (jak i autora wątku) jest Mazda 323f II generacja (94-98r chyba).

Proszę o poradę czy Mazda to dobry wybór (ew inne propozycje).
A jeśli Mazda to jaka pojemność, oraz za ile można kupić ten samochód w rozsądnym stanie (na allegro jest duża rozbieżność cenowa)?
ratagnar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa