BMW 318 E-36 Problem z ukladem elektrycznym

04 Lut 2010, 17:39

Witam wszystkich. Mam problem ze swoim autem. Jest to Bmw 318 w Gazie z 93roku. Samochód ciężko zapala, nie ma odpowiedniej mocy- słaby, o wiele więcej pali około 17-18 litrów gazu. Nie chodzi równo na wolnych obrotach i do tego od czasu do czasu strzela, kicha podczas ruszania. Moim zdaniem problem tkwi z prądem, zapłonem. Ale sam do końca nie wiem jaka jest dokładna przyczyna... A nie chce wymieniać stos rzeczy niepotrzebnych. Wiec proszę o pomoc w tej sprawie i z góry dziękuje.
Mati21
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz
  • 04 Lut 2010, 18:23

Mati musisz odkręcić kopułkę i sprawdzić jej stan , zerknąć na "palec" , i posprawdzać przewody wysokiego napięcia czy np. w nocy otworzyć klapę i odpalić auto i sprawdzić czy nie świecą , Ja w swojej muszę wymienić kable i świece.
    WITEK
    witek089
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: PODKARPACIE

04 Lut 2010, 21:28

Jeżeli masz przepływomierz z tzw. klapą to poszukaj dobrego z innego auta, najlepiej kilka sztuk.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

06 Lut 2010, 12:57

Nie, sprawdzalem juz to wielo krotnie ani kable ani swieca i kopulka.... To musi byc cos innego.
    Mati21
    Nowicjusz

Miejscowość: kalisz
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
      Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...