11 Gru 2007, 18:15
No i reset po wymianie sondy nie pomógł, dalej jest to samo. Wymieniłem jeszcze filtr powietra chociaż był nie dawno zmieniany, ponieważ bezpośrednio bez filtra chodził dobrze i nie gasł. Na benzynie chodzi wszystko ok silnik równo pracuje na wolnych jak i na wysokich obrotach, nie wiem tylko czemu nadal świeci ta kontrolka wtrysku, przecież sondę wymieniłem, chyba że jest coś na połączeniu sondy z komp, może sygnał nie dochodzi, sonda jest z 4 przewodami więc jest podgrzewana. Nie wiem czy może być coś takiego bo się nie znam na tym, otóż zakładam że sonda nadal nie działa i reset komp nic nie dał bo nadal komp pracuje w trybie awaryjnym, mieszanka jest za bogata (na benzynie chodzi ok ale troszkę za dużo kopci, tak mi się wydaje), no a emulator sondy dla LPG bierze ustawienia z komp centralnego i przez to mieszanka gazu tez jest za bogata i na małych obr gaśnie, chyba że emulator ma tylko oszukać kopm centr. że jedzie niby na benzynie żeby błedów nie było, (wydaje mi się że też za dużo pali jak na silnik 1.6, na 28 litrach gazu przejadę max 230 km). No i jak gaśnie na małych obr to czuś gaz, na mój rozum to go zalewa gazem i dlatego czuć. Myślę o wizycie w jakimś dobrym warsztacie LPG, czy może najpierw w ASO sprzwdzić ten wtrysk i może za 1 razem wykazało by czy czujniki temp są ok, co o tym myślicie? i dziękuję za wszelkie porady bo jest to dla mnie cenne, ponieważ nie znam sie za bardzo a nie sztuka pojechać do ASO i wydać tyle kasy co bym już pół auta kupił. Wspomnę jeszzce że wymieniłem kable wys napięcia, filtr gazu, powietrza, sondę lambda.
Ostatnio edytowany przez
MarDj 11 Gru 2007, 18:32, edytowano w sumie 2 razy