Mercedes c(w203 rok2000)wentylator chłodnicy

06 Lut 2010, 00:12

Witam! tak jak już wspomniałem mam problem z głośnym i ciągle pracującym na pełnych obrotach wentylatorem(wisko)-prośiłbym o poradę co może być tego przyczyną? :?:
maras1974
Nowicjusz

Miejscowość: słomowo
  • 06 Lut 2010, 09:34

Ogólnie wentylator z wiskiem cały czas chodzi i nie ma opcji go zatrzymać a jego prędkość wzrasta jak już drugi wentylator chłodnicy nie daje rady odprowadzić ciepła to ciecz zawarta w wisku zwiększa swoją objętość i wentylator chodzi wraz z obrotami silnika (moze nie fachowo opisane ale ogólnie wiadomo o co chodzi)
    Sprawdź czy dodając gazu jego prędkość wzrasta - jeśli tak to masz uszkodzone wisko a jest to dość duży koszt.
    O ile się nie myle to do mojej Audi 150zł kosztuje a w twoim przypadku może być droższe.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

06 Lut 2010, 12:49

Dzięki za pomoc,faktycznie mam uszkodzony moduł który jest odpowiedzialny za pracę wisko(albo wymiana wiska lub modułu koszt ok.300zł)
    maras1974
    Nowicjusz

Miejscowość: słomowo
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...