BMW 520 vs. Audi A6 C6 i inne

02 Kwi 2010, 15:37

Jaki samochód wybrać w granicach 60-70 tyś zł.Auto ma być używane, ekonomiczne,bezawaryjne,komfortowe i łatwe do utrzymania.Proszę napisać które z nich będzie lepszym wyborem i z jakim silnikiem byście je widzieli by paliły mało oraz były bezawaryjne oraz jeśli te samochody ni są najlepszym wyborem w w/w granicy budżetowej to proszę o swoje przykłady z wyjaśnieniem dlaczego akurat ten samochód.
pierzu
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

02 Kwi 2010, 17:00

Ja bym wziął pod uwagę 320d, bo jest równie pięknym autem jak piątka, nieco nowszym i za tą cenę można mieć o 2-3 lata nowszy samochód co równa się niższemu przebiegowi o co najmniej 100tys.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

03 Kwi 2010, 15:46

Kierunkowskaz napisał(a):Ja bym wziął pod uwagę 320d, bo jest równie pięknym autem jak piątka, nieco nowszym i za tą cenę można mieć o 2-3 lata nowszy samochód co równa się niższemu przebiegowi o co najmniej 100tys.

Czy to bedzie najlepszy wybor dla 4 osobowej rodziny w w/w granicy budzetowej???
pierzu
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

03 Kwi 2010, 18:38

W tej cenie to może Mercedes Klasy E.
Adamogp
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

03 Kwi 2010, 21:42

HEHEHE widze te odpowiedzi ludzi mających pojęcie o niczym a chcących zaistnieć. Darujcie sobie bo świat na aucie tatusia się nie kończy. Rzeczowa odpowiedź. BMW 520 vs. Audi A6 C6 i inne. Kolego mając te pieniadze wyrwiesz fajną fure. Odnośnie audi na pewno tańsze w eksploatacji tylko po co ci auto które kupują gołodupcy z chęci zaoszczędzenia paru złotych. Propozycja jest krótka BMW. Komfort prowadzenia jest o niebo lepszy możesz mi wierzyć na słowo. Beema ma łańcuch rozrządu lepsze zawieszenie budzi respekt i szacunek. Silniki najlepsze na świecie. Audi no cóż wybierane z regóły bo tańsze części. Tylko musisz pamiętać o pasku rozrządu a za tą kase sory dla mnie nie do pomyślenia.
pecet11
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnowskie Góry

04 Kwi 2010, 10:37

Popieram kolegę powyżej . Bierz BMW komfort jazdy jest świetny , auto w zakrętach spisuję się świetnie . 2l diesel da Ci przyjemność z jazdy . Dla 4 osobowej rodzinki auto idealne . Z czystym sumieniem polecam BMW E60 .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

04 Kwi 2010, 12:24

pecet11 napisał(a):HEHEHE widze te odpowiedzi ludzi mających pojęcie o niczym a chcących zaistnieć. Darujcie sobie bo świat na aucie tatusia się nie kończy.

No tak, Ty faktycznie znawca z 10 letniego BMW które jak twierdzisz budzi respekt. Tylko zapomniałeś dodać że na wsiach gdzie ludzie jeżdżą Polonezami :) Bo wśród ludzi na poziomie z pewnością nie. To nie Phantom :) Wesołych :grin:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

05 Kwi 2010, 10:53

Kierunkowskaz napisał(a):
pecet11 napisał(a):HEHEHE widze te odpowiedzi ludzi mających pojęcie o niczym a chcących zaistnieć. Darujcie sobie bo świat na aucie tatusia się nie kończy.

No tak, Ty faktycznie znawca z 10 letniego BMW które jak twierdzisz budzi respekt. Tylko zapomniałeś dodać że na wsiach gdzie ludzie jeżdżą Polonezami :) Bo wśród ludzi na poziomie z pewnością nie. To nie Phantom :) Wesołych :grin:

Widzę że twój zakompleksiony post zmierza tylko do zaczepki. Jest fajne powiedzenie: nie dyskutuj z głupkiem bo sprowadzi cię do swojego poziomu i załatwi doświadczeniem. Trzaskaj dalej tego gruchota jak tatuś wyśle cie do myjni. :lol:
pecet11
Nowicjusz

05 Kwi 2010, 11:08

O którym gruchocie mówisz? :) Pasku czy tym drugim? Bo chyba w tym momencie Ty wyszedłeś na głupka... Ale i tak pewnie nie załapiesz o czym mówię.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

05 Kwi 2010, 11:50

Proszę mnie nie bić, że odsyłam na inne forum, ale sądzę, że niektórych to może bardziej przekonać, niż to, że ja to napiszę. Prześledź sobie te dwie dyskusje:
 http://www.bmwautoklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4193
 http://www.bmwautoklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7938

Zwróć uwagę na to jak ktoś podaje spalanie. Zaskakująco niskie w przypadku dynamicznej jazdy, ale druzgocące na krótkich odcinkach zimą.
Ostatnio edytowany przez Dishman, 05 Kwi 2010, 19:35, edytowano w sumie 1 raz
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 14:05

Myślę że te linki wiele tłumaczą. Kierunkowskaz zauważę że swoją bunią bujam się od nowości a ty :lol: .
Daruj sobie te uwagi. Nie jestem kolejnym idiotą na forum który chwali to co właśnie kupił bo jest jego spełnieniem marzeń a wszystko inne nie. Pochwal się problemami z zawieszeniem w twoim pasku, rzeczywistym przebiegiem, które elementy miałeś malowane, czemu szyba nie jest oryginalna(wiem wiem kamyk na autostradzie w deutschlandzie. Ach te kamyki tylko że ja jeszcze nie spotkałem. Może to te małe zawistne polaczki rzucają w lawety wioząc cały ten szajs. Pewnie kierownica ci drży na skrzyżowaniu i tłumaczysz sobie to pracą silnika nie przebiegiem, modląc się o dojechanie do następnej wymiany paska bo zaoszczędziłeś na napinaczu. Wmawiasz kolegom że ksenon siedzi w kloszu a navi to tylko zbędny bajer. Zapomniałbym dodać jak już rozpędzisz tego trupa do 180 pogłośnisz radio bo jakoś dziwnie przytłumione ale to wina sprzetu :lol:popatrz kto cie wy mija z uśmiechem w ciszy i spokoju. Trzymając ręce delikatnie na kierownicy bo nie muszę skupić swojej uwagi na utrzymaniu grata na swoim pasie.
pecet11
Nowicjusz

05 Kwi 2010, 20:22

Pomyś nad Saabem 9-5/9-3.Naprawdę miłe samochody. Chyba że wolisz jezdzić tym co nowo-bogatcy czyli Bmw czy Audi.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

05 Kwi 2010, 20:39

pecet11 napisał(a):Myślę że te linki wiele tłumaczą. Kierunkowskaz zauważę że swoją bunią bujam się od nowości a ty :lol: .
Daruj sobie te uwagi. Nie jestem kolejnym idiotą na forum który chwali to co właśnie kupił bo jest jego spełnieniem marzeń a wszystko inne nie. Pochwal się problemami z zawieszeniem w twoim pasku, rzeczywistym przebiegiem, które elementy miałeś malowane, czemu szyba nie jest oryginalna(wiem wiem kamyk na autostradzie w deutschlandzie. Ach te kamyki tylko że ja jeszcze nie spotkałem. Może to te małe zawistne polaczki rzucają w lawety wioząc cały ten szajs. Pewnie kierownica ci drży na skrzyżowaniu i tłumaczysz sobie to pracą silnika nie przebiegiem, modląc się o dojechanie do następnej wymiany paska bo zaoszczędziłeś na napinaczu. Wmawiasz kolegom że ksenon siedzi w kloszu a navi to tylko zbędny bajer. Zapomniałbym dodać jak już rozpędzisz tego trupa do 180 pogłośnisz radio bo jakoś dziwnie przytłumione ale to wina sprzetu :lol:popatrz kto cie wy mija z uśmiechem w ciszy i spokoju. Trzymając ręce delikatnie na kierownicy bo nie muszę skupić swojej uwagi na utrzymaniu grata na swoim pasie.

Nie wiem o co walczysz, bo jak byś zajrzał do profilu to byś zobaczył czym jeżdżę oprócz b5, ale chyba obsługa tego forum Cie przerasta. A to co piszesz o Deutshlandzie to chyba nie w moim przypadku bo moj jest z polskiego salonu i przednią szybę ma oryginalną i nic nie drży, jak dbasz tak masz haha chyba się nasłuchałeś od ludzi którzy kupili złom z Niemiec i na każdej części oszczędzają, no ale są ludzie i ludziska. A taty samochodem nie jeżdżę bo od 12 lat jeżdżę tylko swoimi.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

05 Kwi 2010, 22:55

BMW serii 5 E60 to bardzo udane auto, nie ma nawet co porównywać do Audi A6 czy epicko brzydkiego Mercedesa E-klasy "okularnika" z tamtego okresu, BMW jest zarówno bardzo komfortowe, bardzo dobrze jeździ, ma niezłe silniki. 60-70tys. zł spokojnie wystarczy na zadbaną serię 5 E60. E39 to co innego, E39 to porażka, już chciałem pisać że źle i faktycznie bierz Saaba, ale doczytałem się dopiero że za 70patyków szukasz, to E60 jak najbardziej ok.

Pamiętaj tylko że BMW będzie miało jakieś 5-7 lat, więc licz się z tym że coś się od czasu do czasu popsuje, coś już trzeba będzie wymienić, a koszty napraw oraz zwykłych części eksploatacyjnych serii 5 do najniższych nie należą
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

06 Kwi 2010, 10:06

ACSznycel napisał(a):BMW serii 5 E60 to bardzo udane auto, nie ma nawet co porównywać do Audi A6 czy epicko brzydkiego Mercedesa E-klasy "okularnika" z tamtego okresu, BMW jest zarówno bardzo komfortowe, bardzo dobrze jeździ, ma niezłe silniki. 60-70tys. zł spokojnie wystarczy na zadbaną serię 5 E60. E39 to co innego, E39 to porażka, już chciałem pisać że źle i faktycznie bierz Saaba, ale doczytałem się dopiero że za 70patyków szukasz, to E60 jak najbardziej ok.

Pamiętaj tylko że BMW będzie miało jakieś 5-7 lat, więc licz się z tym że coś się od czasu do czasu popsuje, coś już trzeba będzie wymienić, a koszty napraw oraz zwykłych części eksploatacyjnych serii 5 do najniższych nie należą

Z tego co widzę to kolega ma 70tys do wydania za to kupi E60 z 2l dieslem z jakiegoś 2006r w dobrym stanie , myślę że warto , chodź ja bym się zastanawiał nad inną jednostką , ale do normalnej jazdy powinno wystarczyć .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko