REKLAMA
Cześć! Na prawko zdałem we wrześniu i niedługo zamierzam sobie kupić pierwszy samochód. Niestety w ogóle się na tym nie znam i dlatego proszę o jakieś porady i pomoc
Jak już napisałem w temacie, mam do dyspozycji na auto ok. 10-12 tysięcy. Ile mniej więcej będą wynosic inne koszty związane z kupnem auta (ubezpieczenie itp.)? I jakiego ubezpieczyciela polecacie, czy nie ma tu jakiejś większej róznicy? Mam 19 lat, a zniżek od rodziców (bo czytałem w innym temacie, że to polecacice) nie moge wykorzystać, bo nie mają oni prawa jazdy
Jeśli chodzi o cechy auta, to nie mam jakichs wielkich wymagań. Ma dobrze jeździć Nie zamierzam szpanować szybkością, więc własności typu: "maksymalna rozwijana prędkość" itp. nie są najważniejsze.
Najlepiej by było, żeby auto było typu sedan, bo takie mi się podobają
I żeby samochód był w miarę tani w użytkowaniu, nie palił masy paliwa oraz, by jego ewentualna naprawa mnie nie zrujnowała
Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad Seatem Cordobą. Co o nim myślicie? Myślałem też wcześniej o Skodzie Fabia, ale ona jes raczej droższa. Co innego ejszcze możecie polecić?