BMW 730d, czy Volvo S80 2,0D

Który z tych?

BMW 730d
11
65%
Volvo S80
4
24%
inny???
2
12%
Razem głosów : 17

08 Kwi 2008, 17:49

Mam wątpliwości pomiędzy tymi dwoma modelami , ale tutaj sprawa jest otwarta.Chodzi raczej o nowe samochody z tym że BMW będzie najprawdopodobniej z roku 2007 w raczej podstawowej wersji. .Autko będzie robiło ok. 40tys. na trasie i 10-15 tys. po mieście.Ekonomia spalania jest tutaj najmniej ważna raczej rozbija sie o bezpieczeństwo , bezawaryjność oraz komfort jazdy.Volvo przekonało mnie tym że będzie to full opcja, dość długo to on był numer 1 ale wygląd mnie troszkę odstrasza wyglądam w nim strasznie staro a jestem dopiero przed 30 .Za to BMW wygląda fajnie i ze zdjęć wygląda bardziej komfortowo.
betra
Początkujący

08 Kwi 2008, 20:19

Chyba jednak Volvo bym wybrał choć fakt BMW piękne.
astro007
Aktywny

08 Kwi 2008, 20:42

Postawiłbym chyba na BMW... Chodź S80, to także klasa sama w sobie. Z drugiej strony to właśnie Volvo miałbym z dużo lepszym wyposażeniem, a skoro chodzi Ci także o komfort, no to wiadomo co pod tym względem jest lepsze... Co do bezawaryjności, to przy tej klasie jest ona (a przynajmniej powinna) być na wysokimm poziomie w obydwu tych eksluzywnym markach. Pozdrawiam.
Verceti
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radom

08 Kwi 2008, 22:17

Na razie jako jedyny oddałem głos na Volvo? Wstyd! :twisted: Ja wybrałbym Volvo, ale to już raczej kwestia gustu bo oba samochody są rewelacyjne. Volvo będzie rzeczywiście lepiej wyposarzone, ale tego co BMW ma nawet w standardzie nie można raczej nazwać "golasem" :wink: . Kwestia chyba tylko tego jak chcesz być postrzegany i tu są dwie opcje:
BMW 7- masz kompleksy większe niż samochód którym jedziesz i musisz jakoś nadrabiać, golisz włosy na tyłku, a do swojej dziewczyny mówisz "foczka"
Volvo s80 - jesteś księgowym, masz rodzinę i dzieci, twoją ulubioną rozrywką jest oglądanie zdjęć z wakcjii, znajomi mają cię za nudziarza i rośnie ci brzuszek
:evil: :evil: :evil:
Oczywiście prześmiewcze, kup ten na widok którego będziesz się codziennie rano uśmiechał. Pozdrawiam.
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

11 Kwi 2008, 16:30

Oczywiście VOLVO!!

Sam zastanawiam się nad kupnem mowego Volvo S80 piękne cacko i bogato wyposarzone. Napewno mniej awaryjne od BMW i nierobi, az takiej podatności na złodzieja
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

11 Kwi 2008, 17:08

No i ten komentarz coś mi powiedział wiecie ja nie mam dzieci no fakt troszkę brzuszka jest ale bez przesady .Co do uśmiechania to obydwa samochody mają to coś i dlatego nad nimi sie zastanawiam tyle że Volvo mi wygląda sporo węższe. W obydwóch siedziałem i lepiej sie czuje w BMW ale nie ma aż takiej różnicy jak na przykład między BMW a Maluchem Bezpieczeństwo i awaryjność ma chyba największe znaczenie. Nie chce też wyglądać jak któryś z tych tutaj przykładów.Chce być postrzegany normalnie. Różnica w cenie jest spora bo prawie 60tys. więcej za o rok starsze BMW.
aha i jeszcze jedno jak tutaj dodaje się pochwały??
betra
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Łańcuchowe rozrządy nie są bezobsługowe
    Jeśli nie chcesz mieć problemu z łańcuchowym napędem rozrządu, powinieneś nauczyć się dbać o nowoczesny silnik. Myślisz, że skoro kupiłeś nowy lub kilkuletni samochód, to nie musisz nawet zaglądać pod maskę pomiędzy ...

11 Kwi 2008, 17:25

NIestety już nieda się dawać pochwał napisz do Artka ( admina) na privie to może on komuś da;P

Volvo S80:

Bardzo ładny samochód stylistcznie. Samochód wydaje się weższy ponieważ BMW jest masywne a S80 barziej zaokraglone i zgrabne a w rzeczywistości BMW ma 1900mm a Volvo 1861 więc koło 4cm. Jest bezpiecniejsze. Jak już mówiłem ma bogate wyposarzenie seryjne no i jeśli jest tańsze o te 60tys od BM-ki to niema się nad czym zastanawiać tylko brać Volvo.

BMW 750: to nie jest normalny samochód - nie można go kupić pod wpływem reklamy w telewizji czy popularności wśród kolegów. Ten samochód trzreba kochać i on wtedy z całą pewnością się odwdzięczy. Jeżeli jednak nie mażyłeś o nim przynajmniej rok nie śpiąc po nocach lub masz już inny do "normalnej" jazdy to lepiej jeszcze się zastanów zanim się zdecydujesz na zakup a już z całą pewnością zrób to, jeżeli dzielisz budżet domowy z żoną (bo może kazać Ci wybierać:)).

a tak apropo to ile chcesz wydać na furę??
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2008, 19:03

No, wie tak Volvo S80 po upustach i po znajomościach w full opcji troszkę ponad 140tys. nowy a BMW 200tys.( i do tej kwoty max mogę samochód kupić) 2007 rok zresztą mam linka:http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=340154157
wolałbym inna kierwonice ale nowy jest o ok. 100tys. drożej
betra
Początkujący

11 Kwi 2008, 22:00

E tam kierownica przeżyjesz jakoś to .Volvo jest według mnie bezpieczniejsze.Fakt Volvo wydaje się dużo mniejsze od BMW ale z tego co pisze tutaj kolega niewiele. Dlatego proponuje abyś wybrał Volvo.a tak nawiasem mówiąc zawsze marzyłem o tej siódemce ale marne szanse żeby mi się to spełniło.
astro007
Aktywny

11 Kwi 2008, 22:25

No to BMW jest super wyposarzone i ma piękne drewno, ale to przesada płacić kilkadziesiąt tysięcy za to samo tylko, że ładniej wyglada.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Kwi 2008, 03:58

Ja jestem zdania że do volvo (może poza kilkoma modelami z góry przeznaczonymi dla młodych osób) trzeba dorosnąć... I choć S80 mi sie bardzo podoba to na pewno wcześniej niż przez 35 urodzinami nie kupię. Dlatego W tym przypadku IMO pozostaje BMW. A nie zastanwawiałeś się może nad tego typu autami jak Lexus czy Cadillac? Ewentualnie jeśli nie hamerykańskie czy japońskie to np Audi A6/A8? Jak dla mnie siódemkom daleko do A8 :)
Sagge
Nowicjusz

12 Kwi 2008, 08:08

No i znowu ktoś zasiał cień niepokoju .No to tak z audi A8 nie mamy zbyt dobrych doświadczeń i z opowiadań kontrahentów to im też A8 zbyt dobrze nie służyło.No do tej bariery kilku lat mi brakuje. ale znowu nie chce mieć miano dresa oraz komuś który musi nadrabiać swoje niedoskonałości a zony nie mam a nawet dziewczyny więc to tez by dziwnie wyglądało. Mercedes klasy S mi sie nie podoba a E klasa jest według mnie po pierwsze przereklamowana a po 2 to cena nie jest współmierna do jakości. uwierzcie mi że przeszedłem chyba wszystkie salony w swoim mieście i już mniej więcej wiem czego chce.W sumie to an placu boju pozostały 2 modele .Mój ojciec nie przepada za ani za Mercedesem ani za Audi ani za BMW. dlatego namawia mnie an Volvo fakt wygląda na auto dla faceta dobrze po30 a najlepiej po 40. Ale z racji pełnionego zawodu może warto go wybrać. To co przekonało mnie jeszcze w BMW to że jest on ekskluzywny i ma wygląd samochodu dla młodszych ludzi.
betra
Początkujący

12 Kwi 2008, 09:09

Twój wybór jest tak tak móiłęś Vovl ojest dla ludzi ustawionych a BMW dla szpanerów. Ale te opinie o BMW że dresy to chodzi o stare modele bo przeciez dresa niestać na nową 7;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Kwi 2008, 11:17

To może VW Pheaton? Też fajny samochód i taki dyskretny trochę 8) . Naprawdę wygodny i ma dobre silniki. Nie wiem tylko jak z cenami tego modelu.
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

12 Kwi 2008, 12:41

Phaeton to teź dobry wybór;]

tylko, ze katalogowa cena zaczyna się od 300tys;]

a może takie samochody??

Jaguar XF Supercharged
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Audi S8 5.2 FSI Quattro Sport
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Citroen C6 2.7 HDI V6 208KM Exclusive