BMW, Audi, Mercedes?

03 Cze 2014, 16:10

Witam, mam duży dylemat nad wyborem auta, dlatego piszę tutaj.
Budżet to ok. 55 tys., tylko Diesel, raczej manual, Sedan/limuzyna, 4/5 drzwiowe.

Myślałem nad:
-Audi a4 b8 (niestety za tą cenę 180 tys przebiegu [sporo])
-BMW 320d koniecznie w m pakiecie (ponoć mało miejsca w środku, nie wiem nie siedziałem)
-Mercedes C-klasa W204 pakiet AMG

Takie samochody jak audi a6, honda accord, insignia, passat odapdają.
Proszę o jakieś rady, sugestie, cokolwiek.
Pozdrawiam
Stan3r
Nowicjusz

Auto: szukam

03 Cze 2014, 16:51

Dla mnie Mercedes C z pakietem AMG I BMW 3 z pakietem M to dobre samochody. Nigdy oboma nie jeździłem ale jeździłem oryginalną M3 E46 I powiem że jest zaj..ista. C klasą też jechałem ale bez pakietu AMG. Ale jechałem oryginalną C klasą AMG tylko że W202 a Ty chcesz nowszą. Oba te auta są świetne ale faworyta nie wybiorę
Ze sportowych sedanów mogę ci jeszcze zaproponować
Mitsubishi Lancer z pakietem EVO
Opla Signum z pakietem OPS
Forda Mondeo z pakietem ST
Skode Octavie z pakietem RS
inferial5454

03 Cze 2014, 19:10

Mam pytanie.

Znalazlem w dosc dobrej cenie Audi A4 2011 rok 2.0 tdi Sline quattro z przebiegiem 220tys km.
Po sprawdzeniu nadwozia,zawieszenia,podlaczeniu komputera okazuje sie ze wszystko jest jak w najlepszym porzadku.
Czy taki przebieg na taki silnik to nie jest ze duzo ?
czy warto w cos takiego sie pakowac czy raczej doplacic troche i kupic cos z mniejszym przebiegem?

czy sa jakies za ? i przeciw?
magners00
Nowicjusz

Auto: audi a4

03 Cze 2014, 19:18

Za 300 pln skorygujesz przebieg i po problemie, będzie wyświetlać np 120 tys, albo 90 tys.
Radość z jazdy wzrośnie dwukrotnie :naughty:

Przebieg jest ważny, ale nie powinien być najważniejszą determinantą.

Jesli samochód jest z pewnego źródła, jest zadbany, bezwypadkowy i sprawny technicznie... po prostu wynegocjuj dobrą cenę i kup :wink:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

03 Cze 2014, 19:33

A czy np przy przebiegu za rok dwa jak bedzie 300tys to czy nie zacznie cos nawalac,jakies elementy w silniku?
magners00
Nowicjusz

03 Cze 2014, 19:40

Zalezy jak jezdzisz, czy regularnie serwisujesz(najlepiej w Aso bo tam sa sami profesionalisci. Oczywiscie znajda sie glupki. Sory za okreslenie. Ale glupki w takim serwisie to rzadkosc.) Dobrze tez jak auto jest tankowane do pelna i ma zawsze duzy zapas paliwa. Jesli tego nie przestrzegasz to przy przebiegu 300-400 tys km auto moze zaczac nawalac
inferial5454

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

03 Cze 2014, 21:12

Dzieki bardzo za opinie.Poczekam jeszcze troche i poszukam czegos z mniejszym przebiegiem.
magners00
Nowicjusz

03 Cze 2014, 21:36

Inferial - milczenie jest złotem. To tak za całokształt twórczości.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

03 Cze 2014, 22:31

wydawac 55k za auto co ma 220k nadmuchane? bezsensu jak dla mnie, bo za tyle kasy powinno dlugo sluzyc bez wkladu wlasnego, a tu na dzien dobry masz wymiane wszystkiego.
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

03 Cze 2014, 23:14

wiekszosc 3-4latkow tego segmentu w dieslu, bedzie mialo lekko najechane te 200tys km. taki przebieg to zaden strach jesli auto bylo na biezaco serwisowane, ale ludzie wola magiczne 180kkm na blacie, realnie 400-500.. dlatego firmy typu "korygowanie licznikow" jeszcze istnieja.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Rok produkcji: 2009

04 Cze 2014, 00:26

za to Ty chłopcze denerwujesz swoim bezsensownym bełkotem wszedzie gdzie sie da spamujesz a wiedzy nie masz motoryzacyjnej, ale oczywiscie jak dziennie nie machniesz 100 postow to dzien stracony;)
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 2006

04 Cze 2014, 14:33

Nie obraźcie się za moje określenie, ale większość kupujących auta w polsce to de..le. Zwracają większą uwagę na przebieg niż na rzeczywisty stan auta. Dla regularnie serwisowanych aut przebieg rzędu 400-500tys to pikuś. Ale dla aut zaniedbywanych. Gdzie ignorowana jest prawie każda usterka przebieg już 200tys km może być zabójczy.
inferial5454

04 Cze 2014, 14:37

Nethann napisał(a):za to Ty chłopcze denerwujesz swoim bezsensownym bełkotem wszedzie gdzie sie da spamujesz a wiedzy nie masz motoryzacyjnej, ale oczywiscie jak dziennie nie machniesz 100 postow to dzien stracony;)

Ja cię tylko grzecznie proszę nie reklamuj tej gry na tym forum od tego są inne fora te są ew. od reklamy różnych samochodów a po resztą wszyscy mamy tu pomagać innym kupić auto takie by był zadowolony a nie polecać gry które nikogo nie interesują i nie obrażaj mnie i innych kolego.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

04 Cze 2014, 14:46

Do mnie że mam nie obrażać?
inferial5454

04 Cze 2014, 14:54

inferial5454 napisał(a):Do mnie że mam nie obrażać?

No coś ty nie do ciebie kolego ja sam tak samo uważam że Polacy patrzą tylko na przebieg a nie na stan auta mi chodziło o nethanna , który ciągle wstawia reklamę jednej gry a jak ktoś grzecznie go poprosi o nie wstawianie tej gry do każdego tematu to od razu wszystkich wyzywa.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010