REKLAMA
Witam serdecznie.
Znalazłem się tu ponieważ mam problem z wyborem auta. Chciałem zasięgnąć porady co do zalet i wad wybranych modeli ponieważ nie znam się kompletnie. Tylko tankuję i jeżdżę. Ewentualnie wymienię koło ^^
Na oku mam kilka modeli i jest naprawdę wielki dylemat który wybrać. Interesuje mnie rodzinne bezpieczne kombi w diesel-u w przedziale 17 - 23k pln. Proszę doradźcie. Oto co mam z żoną na oku :
- Toyota Avensis 2.0 D4D - 2003-2006r 116KM (na pasku) / 126KM (na łańcuszku rozrządu) 2006-2008r (mój faworyt) - niby bezawaryjne jednak naczytałem się o kołach dwumasowych ze sprzęgłem i mam obawy , ewentualnie czy wybrać auto przed (116KM) czy po lifcie (128KM) ? ;
- Opel Astra / Vectra - 2006 - 2007r nie wiem jaki silnik , które są awaryjne , ogólnie podobno Opel lubi się psuć ;
-Ford Focus/Mondeo - 2006-2008r - 1.8 czy 2.0 ? Czy się psuje ? Ogólnie mi się nie podoba ale nie to jest w aucie najważniejsze
- VW Passat B6 - 2006 - 2007 r - wiem tylko że 1.9 silnik , żaden inny. I co dalej ?
- Mazda 6 - kompletnie nic o tym aucie nie wiem.
- Audi A4 - wiem ze w tej cenie troszkę starsze roczniki, audi trzyma cenę , czy warto ?
Czy unikać Francuzów ?
Wiem że ilu ludzi tyle opinii ale każda będzie cenna. Chyba każdemu, nie tylko mi chodzi o to aby wkładać w samochód (oprócz tankowania oczywiście) jak najmniej pieniążków tak więc interesują mnie koszty eksploatacji , wady , zalety , czego unikać , co się często psuje itp.
Z góry dziękuję wszystkim forumowiczom za czas poświęcony na przeczytanie tego ogłoszenia, a jeszcze bardziej za bezcenne odpowiedzi.
Pozdrawiam !!!