REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak wygląda u ciebie odbłyśnik świateł mijania? Zajrzyj i zobacz. Czy kosz nie jest w tym miejscu matowy? Jeżeli żarówki słabo świecą to sprawdź jakie dochodzi do nich napięcie? Masz zwykły odbłyśnik czy soczewkę na światłach mijania?Marekus1225 napisał(a):Myślę że coś odpowiada za te mijania może ktoś mi poradzi gdzie szukać problemu
U ciebie chyba światła drogowe to osobne odbłyśniki i żarówki więc żeby mieć pewność trzeba to napięcie zmierzyć.Marekus1225 napisał(a):Napięcie raczej jest ok ponieważ drogowe są super
Zrób zdjęcie lampy z przodu i wrzuć do tematu zobaczymy jak ona wygląda.Marekus1225 napisał(a):Ogólnie to nie wiem czy jest odbłysk czy soczewka , Jakla to różnica czy odbłysk czy soczewka ja nie posiadam zwykłych żarówek tylko żarniki
Czyli masz oryginalne ksenony. Jakie założyłeś żarniki ksenonowe, jakiej firmy i kiedy wymieniałeś? Dobry żarnik D2S to koszt min. 100zł inne to szkoda zachodu i przetwornic.Marekus1225 napisał(a):Tak żarniki to D2S wymieniałem to wiem
No to tu na pewno wszystko styka tylko problemy mogą być dwa:Marekus1225 napisał(a):problem jest jeszcze taki prawe światło mijania miga impulsywnie a czasem nie może coś nie łączy muszę i to ogarnąć
Tylko mijania, drogowe masz H7 bliżej środka które mają osobny odbłyśnik.Marekus1225 napisał(a):To te żarówki co posiadam czy ta żarówka ma 2 zakresy mijania i drogowe?
OdwrotnieMarekus1225 napisał(a):rozumiem że mijania H7 a drogowe D2S ?
A jak włączasz światła to podnoszą się do góry? Czy nic się nie dzieje tylko się zapalają?Marekus1225 napisał(a): Jak wyglądają i gdzie się znajduję czujniki samopoziomowania.
Marekus1225 napisał(a):myślę że nie ma czujników samiopoziomowania. czy w tym modelu fabrycznie zostały założone?
Marekus1225 napisał(a):żarniki mam oryginał kupiłem używane na Allegro mam nadzieję że nie są one problemem facet je sprzedaje i posiada ich wiele i ma dużo pozytywów.
Masz dwie możliwe opcje: pierwsza to masz ręczną regulację wysokości świateł w kabinie (takie pokrętło) lub druga to automatyczna regulacja czyli tzw. samopoziomowanie. Przy ksenonach nie może nie być regulacji.Marekus1225 napisał(a):myślę że nie ma czujników samiopoziomowania. czy w tym modelu fabrycznie zostały założone?