BMW E30 dziwne zachowanie

05 Sty 2008, 11:42

Witam,
Nie wiem czy już taką kupiłem czy to sie dzieje od tego co mi koleś dwa tygodnie temu w dupsko przydzwonił ale niedawno zauważyłem ze podczas jazdy ze stałą prędkością i trzymaniu nogi na gazie w stałym położeniu jakoś tak lekko trzęsie autkiem, tak jakby cały czas naciskał gaz i puszczał. Nie jest to groźne i takie zauważalne i nie przeszkadza to w jeździe ale zauważyłem właśnie taką reakcje i nie wiem co to może być, ale autko ma już swoje lata jakby nie patrzeć. Proszę o pomoc.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • 05 Sty 2008, 18:02

arek_89 napisał(a):Witam,
    Nie wiem czy już taką kupiłem czy to sie dzieje od tego co mi koleś dwa tygodnie temu w dupsko przydzwonił ale niedawno zauważyłem ze podczas jazdy ze stałą prędkością i trzymaniu nogi na gazie w stałym położeniu jakoś tak lekko trzęsie autkiem, tak jakby cały czas naciskał gaz i puszczał. Nie jest to groźne i takie zauważalne i nie przeszkadza to w jeździe ale zauważyłem właśnie taką reakcje i nie wiem co to może być, ale autko ma już swoje lata jakby nie patrzeć. Proszę o pomoc.

dokładnie tak samo moje się zachowuje... ;/ od kiedy się przejechałem (nieświadomie) bez oleju w moście... pozdro...
    Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
    andrzejau
    Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka

05 Sty 2008, 21:45

Czyli sugerujesz że może to być spowodowane ubytkiem oleju w moście?
    Tuningowi diesli - NIE
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

05 Sty 2008, 21:52

Jakby nie było oleju w moście,to most raczej by huczał.Trzęsienie raczej nie ma nic do tego,tak mi się wydaje.
    A może to wina skrzyni lub układu zasilania?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Sty 2008, 21:55

arek_89 napisał(a):Czyli sugerujesz że może to być spowodowane ubytkiem oleju w moście?

u mnie właśnie po tym jak zatarłem dyfer tak zaczęło się dziać. nigdy wcześniej tak nie było, chyba że jechało się na 5-ce 30 km/h :) ja bym na Twoim miejscu sprawdził poziom oleju co nie znaczy, że to jest powód tego szarpania bo najpierw to most by chyba zaczął wyć, ale to prędzej wina zasilania tak jak pisze motoAlbercik :)

pozdrawiam.
    Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
    andrzejau
    Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka

05 Sty 2008, 22:24

Raczej wina leży po stronie przepływomierza lub potencjometru od przepustnicy.
    andrzej_124
    Stały forumowicz