BMW E34 2.4 TD Remont silnika

22 Lut 2011, 20:02

Witam przymierzem sie do zrobienia remontu w mojej BMW poniewaz juz slabo u niej z odpalaniem i moc jest mniejsza (tak mi sie wydaje) i moje pytanie do was jak jej moge pomoc na co mam zwrocic szczegolnie uwage. dodam ze niedawno sprawdzalem cisnienie na garach i bylo w normie.Podpowiadajcie
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

23 Lut 2011, 13:24

Dolegliwosc w tym silniku to rozciągnięty łancuch rozrzadu,zazwyczaj przy 500tkm,myśle ze twój juz ten przebieg os.Następna kwestia to pompa wtryskowa,sprawdz ciśnienie,stan pompy.Tutaj szukałbym przyczyn w niepoprawnym rozruchu,małej mocy silnika.Turbina oczywiście również do sprawdzenia.Na poczatek wymień filtry...
życie jest zbyt krótkie żeby jezdzić przepisowo lub dieslem...
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

23 Lut 2011, 14:19

jakies 1000 km temu byla wymiana oleju i filtrow wiec to juz pomijamy co do przebiegu to wyswietla niecale 300 ale ja uwazam ze nie realny wiec moze bym ponad 500 tys turbina byla juz sprawdzana jest ok a wiec zostaje na poczatek pompa i mysle o wtryskach a lancuszek sprawdze jak rozbiore ale czy wymieniac sam lancuszek czy caly rozrzad???

[ Dodano: 26 Luty 2011, 19:49 ]
podpowiecie cos jeszcze???
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powroty z wakacji
    Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...
    BMW Concept serii 5 Gran Turismo 2009
    BMW Concept serii 5 Gran Turismo łączy w sobie elegancję, przestronność i adaptacyjność. Atrybuty typowe dla prestiżowego sedana, nowoczesnego i wszechstronnego auta typu SAV (Sports Activity Vehicle) oraz klasycznego Gran ...