BMW e36 cabrio. Potrzebne informacje.

15 Sty 2012, 17:50

Witam! Bardzo spodobało mi się BMW E36 w wersji cabrio. Niedługo (w przeciągu 2 miesięcy) zamierzam kupić auto, ponieważ to którym jeżdżę teraz nadaje się na szrot. Mam prośbę do Was, abyście podali mi jak najwięcej informacji o tym aucie, czy często zdarzają się jakieś usterki, jeśli tak to jakie i jakie są ich koszty. Czy silniki w tych autach są awaryjne? I przede wszystkim chciałbym dowiedzieć się, jak jest z dachem. Czy przecieka, jak trzeba o niego dbać, czy można eksploatować auto zimą. (Z garażowaniem byłby problem, dlatego też, czy kupno tego auta ma jakiś sens w moim przypadku). Po prostu potrzebuję jak najwięcej informacji i waszych opinii. Niżej zamieszczam link to jednego z aut, które wpadły mi w oko. Chodzi mi o taki model:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
przemun122
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Sty 2012, 18:03

Jak dach jest w dobrej kondycji to nie ma sie czego obawiać ale jak nie masz garażu to może być maly problem,ponieważ śnieg czy lód mogą dać o sobie znać w jakiś sposób.
Co do samego modelu to wersja cabrio nie powinna być tak zajechana jak większość innych E36 więc jak trafisz zadbany egzemplarz to można sie zastanowić ale pamiętaj że taki egzemplarz tanio nie będzie kosztował.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sty 2012, 18:05

będę w stanie zainwestować do 15tys. (Max 16tys razem z opłatami). Sądzisz, że coś w dobrym stanie się znajdzie do tej kwoty?
przemun122
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Sty 2012, 18:07

do cabrio zawsze mozna dokupic sztywny dach na zime i nie masz szmacianego tylko plastikowy i problemow z tym niema, racja ze cabrio nie powinien byc zajechany bo mam znajomego ktory ma takie wlasnie cabrio i wyjezdza nim z garazu tylko jak jest cieplo i slonecznie
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

15 Sty 2012, 18:15

No to za 15tysięcy już bedzie można w czyms wybierać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Sty 2012, 18:16

Odnośnie silnika to same +++++ świetna jednostka godna polecenia. W zasadzie model E39 jest bardzo udany. Przed kupnem powinieneś dokładnie sprawdziś przeszłośc wypadkową ponieważ sztywność nadwozia w autach "otwartych" jest kluczową sprawą!!! Mam tu na myśli kolizje boczne i tylne, przód jest mniej problematyczny. Zamykanie dachu i wszelkie spinki trzeba dokładnie sprawdzić, czy coś się nie blokuje itp. Minimalna nieszczelnośc dachu w okolicach przylegania z szybami bocznymi jest naturalnym problemem większości kabrioletów.
Jeśli dobrze pamiętam to można kupić hardtop na zimę :)
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie
    TEMS – pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie – Toyota Soarer – luty 1983. Obecnie trudno wyobrazić sobie samochód o wysokich osiągach bez elektronicznego systemu sterowania parametrami zawieszenia. ...

15 Sty 2012, 18:21

Odnośnie silnika to same +++++ świetna jednostka godna polecenia. W zasadzie model E39 jest bardzo udany. Przed kupnem powinieneś dokładnie sprawdziś przeszłośc wypadkową ponieważ sztywność nadwozia w autach "otwartych" jest kluczową sprawą!!! Mam tu na myśli kolizje boczne i tylne, przód jest mniej problematyczny. Zamykanie dachu i wszelkie spinki trzeba dokładnie sprawdzić, czy coś się nie blokuje itp. Minimalna nieszczelnośc dachu w okolicach przylegania z szybami bocznymi jest naturalnym problemem większości kabrioletów.
Jeśli dobrze pamiętam to można kupić hardtop na zimę :)
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

18 Mar 2013, 18:06

Witam mam do sprzedania bmw e36 cabrio silnik 2.5 benzyna nigdy niegazowana. Dodatkowo mam do niej komplet kół od m5 i metalowy dach typu hardtop. zjak jesteś zainteresowany to odezwij się na meila, tam podam więcej szczegłów i dołącze fotki : [email widoczny po zalogowaniu]
straszek06
Obserwowany

Auto: bmw e36