22 Lut 2022, 16:30
Witam. Na wstępie chciałem opisać problem.
Błędy z inpy Injektor Zylinder 5 czasem 4, 6:
Auto z rana jak jest zimne odpala po czym gaśnie. I tak w sumie w kółko. Po dodaniu gazu i przytrzymaniu auto potrafi załapać i już nie zgasnąć. Jednak nie można jechać ponieważ- zgaśnie. Póki auto nie osiągnie temp roboczej- będą się działy takie cyrki. Bmw prześwietlone inpą. Pompka progowa ładuje ciągle min. 3.92 Bara. Zrobiony test przelewowy - jeden mocno walił na powrót- został wymieniony na zregenerowany. Turbo nowe. Korekcje wtrysków na zimnym nie przekraczają 1.5- tylko jeden wtrysk, po chwili nagrzania spada do max 0.8. Wymieniony wtrysk na którym wyświetla się błąd wtrysku czyli injektor zylinder 5. Ponadto:
- Wymiana wiązki wtrysków na drugą.
- Wymiana wtrysku na cylindrze na którym była najgorsza korekcja
- Czyszczenie oraz przelutowanie styków Eku
- Wymiana świec żarowych- błąd świec znikł
- Wymiana wszystkich uszczelek dolotu.
- Posprawdzanie i wymiana wszystkich przewodów podciśnień( auto odzyskało dużo mocy- większość była sparciała).
- Wokół wtrysków jest sucho
Posprawdzanie cewek na przebicie- najpierw na zimnym, nigdzie miernik nie wskazywał przebicia. Mierzone zostało w różny sposób.
Wartości cewek są oczywiście w normie czy na zimnym czy na ciepłym- takie same wartości- nie pamiętam dokładnie ale jakoś 0.03.
Dodatkowe objawy, które się pojawiły to bardzo nie równa praca na zimnym- nie zawsze- silnika po czym gaśnie. Obecnie auto gaśnie nawet jak się trochę rozgrzeje. pompka progowa cały czas bije 4 bary, w chwili mocniejszej jazdy nie schodzi niżej niż 3.8 bara.
Kiedy auto osiągnie temperaturę roboczą- już chodzi bardzo dobrze nie gaśnie ani nie ma innych objawów. Auto jest bardzo żwawe.
Ciągle te same błędy na inpie: Injektor zylinder 5 a czasem 4,6. Najczęściej błędy dotyczą wtrysku 5 który oczywiście został całkowicie zregenerowany oraz 6.
Nie zaglądałem jeszcze do baku.
Proszę o pomoc, jest to nie typowa sprawa, zaczyna mnie to już męczyć.
Wszelkie sugestie mile widziane
Niestety mało kto miał taki problem.