BMW e46 320i auto raz pali raz nie

31 Paź 2019, 20:42

Witam. Mam problem z odpalaniem auta, raz odpala a raz nie.Nie mam pojęcia gdzie leży problem. Auto zostało podpięte pod komputer, który pokazał błąd: pozycja wał rozrządu zaworów wylotowych ( OBD :P1523) gdy próbuje odpalić to kontrolki świecą się a auto w ogóle nie reaguje na przekręcenie kluczyka, po prostu rozrusznik nie reaguje. Jednak czasami auto odpala normalnie jak gdyby nigdy nic. Dodam ze auto na zimnym silniku szarpie gdy jadę z równa prędkością i obrotami od około 1500-2500 obrotów. Czy wykazany błąd z komputera może mieć z tym coś wspólnego? Jeśli nie to co może być przyczyną?
Neros
Obserwowany

02 Lis 2019, 19:57

Zacząłbym od wypięcia i wpięcia kostki w stacyjce.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Lis 2019, 23:27

Niedawno szukałam kogoś do napraw blacharskich i równocześnie lakiernika. Na szczęście trafiłam na jedną stronę i okazało się, że specjalizują się w tych dziedzinach. Mogę polecić z czystym sumieniem na PW. Jakby był ktoś zainteresowany to z tego co widziałam robią jeszcze naprawy powypadkowe, naprawy mechaniczne samochodów, wymiana i wulkanizacja opon i wiele innych. Świetna obsługa. Naprawdę warto ich odwiedzić.
Kebob
Nowicjusz