BMW E46 czy Opel Astra G?

01 Sie 2018, 21:43

Na początku celowałem w BMW, ale poprzeglądałem i w większości to są zardzewiałe szroty. Szukam auta do 7 tys. Skierowałem się ku Astrze, nawet jedną znalazłem. Mam zamiar jutro się tam przejechać, sprawdzić. Dzisiaj podkusiło mnie sprawdzić jeszcze "beemki" i znalazłem takie coś:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I teraz pytanie, czy warto coś takiego kupować czy może jednak lepiej wziąć się za Astrę taką jak tutaj:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Michal9558
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Sie 2018, 21:48

No już jest coraz lepiej... :ok:
Galakty Ty notujesz czy ja mam to robić ? :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

01 Sie 2018, 22:07

Mając 7k możesz zapomnieć o E46, chyba że interesuje Cię kibel 316i do renowacji (znajomy znajomego kupił 318i za 6-7k, najpierw poszedł rozrząd a potem mu się zapalił na światłach, niezła akcja).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Sie 2018, 22:10

Właśnie też na początku kiedy się za bardzo nie znałem to szukałem bmw, ale potem uznałem, że za tą cenę raczej nie da rady nic sensownego kupić. To tutaj wydawało mi się wyglądać nie tak źle, ale wolałem udać się po radę na to forum.
Michal9558
Nowicjusz

Auto: Nie mam

01 Sie 2018, 22:54

Dla mnie w ogóle porównanie BMW a Astra jest no po prostu śmieszne.. :roll: E46 od handlarza więc sam się zastanów za ile musiał go kupić żeby jeszcze na tym zarobić,E46 w tym budżecie sobie daruj..
Astra no cóż,standard.. czyli sprowadzona i podpicowana na handel,jak masz niedaleko to możesz podjechać obejrzeć no i pamiętaj że te silniki lubią sobie chlapnąć olej.

Tu masz dwa ciekawe ogłoszenia:
[link do oferty na Olx wygasł] - ten sam silnik ale od nowości w jednej rodzinie więc musiał służyć raczej bezawaryjnie i opłaty na rok.
[link do oferty na Olx wygasł] - opłaty i przegląd do przyszłego roku.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus IS 200 od dzidy
    Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...