BMW E87 kopci na niebiesko

16 Maj 2021, 10:54

Witam, mam problem ze świeżo zakupionym autem.
Samochód jadąc nie dymi, czasem przy mocnej redukcji puści niebieska chmurkę.
Na postoju na zimnym silniku przy gazowaniu daje szarawą chmurkę ale niezbyt gęsta, na rozgrzanym silniku natomiast na postoju i podczas ruszania z miejsca jest duża chmura i to już widac ze jest niebieska. Typowo olej.
Użyłem płukanki i zmieniłem olej, chmurzenie jest mniejsze ale wciąż intensywne podczas postoju i ruszania.

Mało tego auto na zimnym silniku jedzie sprawnie, a na rozgrzanym zamula - oe ma żadnego checka na desce .
Gazujac na postoju strzela z tłumika, niespalone paliwo ?

Gdzie szukać przyczyny, od czego zacząć ?

Silnik n45
SlowBoy
Nowicjusz

16 Maj 2021, 11:04

Sprawdzić ciśnienie na cylindrach.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Maj 2021, 14:11

Do mechanika jade dopiero w czerwcu, wcześniej nie ma terminu. Jakieś dalsze sugestie ? Np w kwestii strzelania z tłumika czy spalania 11l?
SlowBoy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia kombi
    Gama Nowej Skody Octavii została poszerzona o wersję kombi. Dopłata do wersji liftback wynosi 4000 zł, niezależnie od wersji wyposażenia i silnika. W tej cenie Klient otrzymuje wyjątkowo obszerne i funkcjonalne nadwozie oraz ...
    Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...