BMW E90

24 Kwi 2015, 13:33

Ile pieniędzy musiałbym przygotować na BMW E90 z xdrive i automatem? Dobrze by było jakby nie była bieda opcja tylko coś przyzwoitego, najlepiej po lifcie (o wiele ładniejsza jest).

Silnik muszę jeszcze przemyśleć, dobrze byłoby wziąć 3.0D bo trochę jednak jeżdżę po Polsce. Ale nie wiem czy znajdę niezajechanego diesela w Polsce. Jeśli nie to jakie benzyny polecacie i jak wygląda spalanie? Słyszałem że 2.5i jest udane.

Chyba że doradzicie jakieś inne auto w podobnej cenie. E90 z W204 wygrywa jednak.
Korczy
Nowicjusz

Auto: Chwilowo brak
0

24 Kwi 2015, 17:12

Korczy napisał(a):(o wiele ładniejsza jest)

po lifcie są gorsze z racji nagromadzenia większej ilości elektroniki, którą mało warsztatów ogarnia i ma gorsze silniki - benzyniaki mają już wtrysk bezpośredni, a diesle zostały skomplikowane aby wydusić więcej kasy od użytkownika na naprawę

Bardzo dobrą kontrpropozycją jest Lexus IS250 z automatem ale też ma wtrysk bezpośredni. Za to praktycznie auto bezawaryjne i nie ma tyle psującej się elektroniki co BMW. Jak dla mnie 1:0 dla Lexusa.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

24 Kwi 2015, 17:19

Od Lexusa podoba mi się tylko ten najnowszy ale jest poza moim zasięgiem, reszta mi kompletnie nie podchodzi. Elektronikę akurat lubię, dbam i na warsztacie nie oszczędzam :)
Korczy
Nowicjusz

0

24 Kwi 2015, 17:31

niestety o elektronikę nie da się zadbać ;/
pada nieoczekiwanie i często z niewiadomego powodu
w e90 jak i e60 często padają np. wyświetlacze iDrive, które potrafią ładnie kosztować. Wymiana akumulatora wiąże się z "powiadomieniem" komputera o tym co też kosztuje.

Na plus to dobre silniki R6 przed liftem i na tym bym się skupił ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

24 Kwi 2015, 18:13

Samochód i tak potrzymam z 2-3 lata i puszczę dalej. Może nie będzie tak źle :P Niestety tylko wersja po lifcie sprawia że serce staje na chwilę :)

Wracając do tematu, ile mniej więcej pieniędzy muszę przygotować?
Korczy
Nowicjusz

0

24 Kwi 2015, 23:00

Popatrz sobie na allegro ile chodzą te wersje i wybierz przedział cenowy powyżej 70% najdroższych.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...
    Volvo V90 Cross Country w zimie
    Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...

24 Kwi 2015, 23:14

@Jigsaw Z tego co pamiętam znasz się na BMW. Jaką wersję benzynową polecisz? I jak zmienią się koszty eksploatacji względem diesela?
Korczy
Nowicjusz

0

25 Kwi 2015, 07:48

Mając 50 - 60 tysięcy do wydania polecam M3 E46. Auto o wiele fajniejsze od zwykłego E90, a niewiele chyba tańsze w utrzymaniu patrząc na problemy nowszych BMW. Szczerze mówiąc w E90 już nie ma chyba silnika benzynowego, który można polecić z czystym sumieniem. Może z wyjątkiem M3 V8.

Możesz sobie kupić N52... znam takich, którzy chwalą sobie. Ale ja bym nie nasrał.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 25 Kwi 2015, 07:55, edytowano w sumie 1 raz
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

25 Kwi 2015, 07:55

Tu jest ładne
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

25 Kwi 2015, 11:57

Nie potrzebuję tak dużej mocy. Auto ma być jednak użytkowe, jako zabawka na weekendy dobra propozycja ale nie na codzień.
Korczy
Nowicjusz

0

25 Kwi 2015, 17:47

Jak wolisz. Wobec tego polecam na początek przeczytać cały ten temat

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 67&start=0

Pozwoli Ci to zoptymalizować wybór jednostki napędowej.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

08 Wrz 2016, 12:26

BMW 330d xDrive. Doinwestowany i to bardzo. Z linkiem sprzedajacy zgadza się na rabat 3000 zł plus cena do negocjacji.

[link wygasł]
marekligieza
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2014
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Nie mam
0