BMW E91 330d

30 Wrz 2024, 08:53

Witam, znalazłem takie BMW na sprzedaż:
[link wygasł]

Nr VIN: WBAVU91070KT17935

Generalnie rozmawiałem z właścicielem i samochód miał lakierowany przedni błotnik, maskę, zderzak. Poza tym według niego cały w oryginale. Ogólnie właściciel dość chętnie opowiada co i jak z autem, jakie ma mankamenty itp., Mógłby ktoś sprawdzić mi historię serwisową tego auta? Do samochodu nie ma żadnych faktur itp. a zależy mi na tym, żeby wiedzieć z grubsza co było naprawiane.
Ciężarek
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 09:25

W ubezpieczalni brak wpisów o zdarzeniach.
Historię kupisz w Internecie za parę złotych.
A kiedy był ostatni wpis w ASO ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

30 Wrz 2024, 09:43

Ostatni wpis w ASO był w maju 2022 na 244000 km. Ogólnie do maja 2013 i przebiegu 89000 km są regularne wpisy. Później dziura do tego 2022 roku.
Ciężarek
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 09:44

Masz namiar na taką stronę, gdzie można sprawdzić? Bo mam tylko takie ogólne wpisy z datą i przebiegiem, ale bez wyszczególnionych napraw, o ile takie da się zdobyć.
Ciężarek
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 09:45

W książce nie wszystkie wpisy serwisowe muszą być wpisane. Nie wiesz czego dotyczył ostatni wpis ? Bo jak wymiany wycieraczek to raczej nie bierz go pod uwagę jako pewniak przebiegu.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

30 Wrz 2024, 09:55

Podsyłam tutaj screena z tego, co udało mi się uzyskać.
Ciężarek
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 09:58

Jakaś komercyjna wersja historii serwisowej bmw. Bez szczegółów serwisowych. Trudno powiedzieć coś na ten temat bo tylko data i przebieg.

W tym aucie masz wiele możliwości sprawdzenia prawdopodobieństwa realności przebiegu. Trzeba tylko dobrą diagnostykę podłączyć.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

30 Wrz 2024, 09:59

No właśnie to było kupione na stronie AutoRecords i byłem trochę zawiedziony co tam dostałem.
Ciężarek
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 10:02

Dobre i to :) Jeżeli serwis byłby regularny taka historia potwierdziłaby tylko autentyczność przebiegu. Tutaj trudno powiedzieć czego dotyczył ostatni wpis.
Dobrze sprawdź to auto pod względem mechanicznym - samochód daje dużo frajdy z jazdy ale potrafi pociągnąć za portfel pytanie którego właściciela - Ciebie czy tego poprzedniego. Lepsza ta druga wersja :ok:
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika