Suzuki Swift Sport 2019

30 Wrz 2024, 10:32

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

JSAAZC33S00115324

Hej, auto podobno ma 2 szkody - prawy przód i lewy tył.
Gdzie się wykupuje raport "za kilka złotych", żeby dowiedzieć się coś więcej? Bo autobaza czy autodna to jest 80zł najmniej
kret11
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 10:41

80 zł i to jest dużo względem wydanych 50 tys. na mały miejski samochód ?

Z tych raportów i tak dowiesz się jedynie kwot i może miejsc gdzie auto było uszkodzone. Żadnych kosztorysów z napraw i zdjęć nie dostaniesz. Taki raport to 20% całości sprawdzenia auta.

A co do ogłoszenia - już sam sprzedający daje Ci do zrozumienia że auto bezwypadkowe nie jest.

Auto już trochę się sprzedaje bo zapytania o sprawdzenie były już w czerwcu.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

30 Wrz 2024, 10:42

Dzięki za odpowiedź.
Myślisz, że warto drążyć i sprawdzać czy raczej odpuścić już na starcie i nie marnować czasu?
kret11
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 10:44

A jak przebiega rozmowa ze sprzedawcą ? Wie co się działo - ma jakieś zdjęcia przed naprawą ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

30 Wrz 2024, 10:45

Niebardzo. Powiedział tylko o dwóch "delikatnych" szkodach - jedna w Niemczech z przodu, a druga w Polsce.
Ale widać, że auto już miało 3 właścicieli.
kret11
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 10:48

Teraz faktura czy umowa ?
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na oponach letnich zimą to przepis na wypadek
    Jesienno-zimowa pogoda za oknem, a niebawem zapowiadana mroźna zima to także pogorszenie warunków jazdy na drogach. Kierowcy powinni przywyknąć do opadów deszczu i mokrych ulic – przymrozków, śniegu, ...
    Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...

30 Wrz 2024, 10:48

A nie wiem. Musiałbym dopytać. A jakie to ma znaczenie?
kret11
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 10:51

Takie że jak osoba prywatna to ma prawo nie wiedzieć co się działo jaka jest jakość naprawy itp.
Jeżeli z fakturą to zapewniam nikt charytatywnie nie sprzedaje aut - wie co kupił, wie za ile, wie ile ma zarobić i przez to doskonale wie co sprzedaje. Chyba że jest to pracownik komisu który ma 50 aut na placu - on może nie wiedzieć.
Mam nadzieję, że dość jasno napisałem przekaz.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

30 Wrz 2024, 10:52

Dobrze, dziękuję za radę. Odpuszczam temat w takim razie.
kret11
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 10:53

OK rozumiem :ok:
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

30 Wrz 2024, 15:05

Dokopałem się, że na aucie jest szkoda całkowita xd
kret11
Nowicjusz

30 Wrz 2024, 17:03

Wiesz to też nie jest wyznacznik ale formalnie problem. Autodna wrzuca teraz na wiele aut kontrowersyjne informacje. Raporty tworzone z automatu. Nie wiesz czego dotyczyła szkoła że zrobili szk. całkowitą?
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika