Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Leoo napisał(a):Jako że mój budżet wynosi 20 tys., to samochód będzie miał zapewne już ok. 200 tys km
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
kwintesencjaLeoo napisał(a):Chodzi mi o BMW serii 1, 118i o mocy 122KM. Jako że mój budżet wynosi 20 tys., to samochód będzie miał zapewne już ok. 200 tys km. na liczniku. Niestety jako student nie będzie mnie stać na jakieś poważniejsze naprawy, czy też kilkanaście drobnych w tym samym czasie (przynajmniej przez jeden rok)
Autotesto napisał(a):"Diesel, bo mało pali" to główna jego zaleta! Policz rocznie ile kasy przepala się w benzynie. Dzisiaj diesla nie trzeba się bać, ale jeśli naprawdę patrzy się, żeby było tanio w połączeniu z BMW, to Invi podsumował temat bardzo racjonalnie.
dzida napisał(a):No i jest jeszcze LPG, które wychodzi najtaniej jak liczymy zwroty.
Autotesto napisał(a):Z LPG w zupełności się zgodzę - faktycznie jest ekonomia. Nie każdemu jednak on pasuje, bo np. nie wolno parkować w garażach pod blokiem, kiedy wokoło bloku jest bardzo cieńko z miejscem.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW